zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Lezersschrijven » Compliment

Compliment

Nu eens een compliment aan de gemeente Lansingerland. Ik weet dat er vaak over het beleid van een gemeente wordt geklaagd. Dat er ook goede dingen gebeuren hoor je minder vaak.
Maar die zijn er ook in de gemeente Lansingerland, vind ik.
Ik ben iemand die een beroep op de gemeente mag doen om steun te ontvangen onder andere als mantelzorger. Dagelijks kom ik in aanraking met mensen met dementie en hun families die vaak ook mantelzorger zijn. Zo kom ik ook in contact met het mantelzorgersbeleid in andere gemeenten. Uit het dialoog dat daaruit ontstaat, krijg ik de stellige indruk dat “onze” gemeente meer doet voor de mantelzorger dan elders het geval is. Mantelzorgondersteuning Welzijn Lansingerland organiseert niet alleen diverse activiteiten, maar geeft elk jaar individueel ook aan alle mantelzorgers een geschenk in de vorm van een cadeaubon. Ook op het gebied van huishoudelijke hulp hanteren zij geen star beleid, maar springen soepel om met de vast gestelde wettelijke regels.
Kortom, ik denk dat ik voor veel inwoners die met deze materie te maken hebben spreek als ik hiervoor een groot compliment geef aan het gemeentebestuur en hun uitvoerders.

Antoon E.Derix
Bleiswijk

Check Also

Intocht Sinterklaas

Voor de zoveelste keer, en weer met veel genoegen, heb ik afgelopen zaterdag op de …

Geef een reactie