zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Nieuws » Feestelijke lunch in Ontmoet! met Sint en kinderdagverblijven

Feestelijke lunch in Ontmoet! met Sint en kinderdagverblijven

Feestelijke lunch in Ontmoet! met Sint en kinderdagverblijven

Bergschenhoek – Iedere week organiseert Welzijn Lansingerland voor alleengaanden en mensen die behoefte hebben aan contact met anderen een lunch in Ontmoet!. Vrijdag 30 november schoven tot verrassing van de gasten ook Sinterklaas en een aantal kinderen van enkele kinderdagverblijven aan.

John Hofman

Met hulp van vrijwilligers van de Stichting Welzijn Lansingerland wordt de lunch gezamenlijk bereid. Vrijdag 30 november was dat niet nodig want de gemeente Lansingerland betaalde deze keer de lunch, verzorgd door Slagerij de Rooij en Kwalitaria uit Bergschenhoek die dat op hun beurt weer voor een vriendschappelijk prijsje deden. Bovendien kwamen Sinterklaas en Piet even langs en als verrassing ook kinderen van enkele kinderdagverblijven te Bergschenhoek.
De wekelijkse lunch (afwisselend op donderdag of vrijdag) die Stichting Welzijn organiseert blijkt goed aan te slaan. Een meestal goed bezette tafel geniet er met volle teugen van en wat vooral belangrijk is: het contact met elkaar. Er ontstaan vriendschappen en men kan zijn of haar verhaal kwijt. Dat Sinterklaas langs kwam, had men niet verwacht en vooral de aanwezigheid van de kleintjes van de kinderdagverblijven Pimmie en Koeienwei viel goed bij de ouderen. Het werd een gezellige middag, dankzij medewerking van enkele leden van het Shantykoor IJgenweiss dat zowel voor Sinterklaas als muziek zorgde. Begeleid door twee accordeonisten zongen de kinderen de liedjes mee en sommigen wilden zelfs bij de Sint op schoot.

Check Also

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Berkel en Rodenrijs - Is het de kracht van TOGB zelf of de onkunde van de tegenstanders in de tweede klasse D. Eigenlijk is het antwoord snel gevonden. Als je na tien competitiewedstrijden als ongeslagen koploper door het leven gaat is het niet alleen geluk of onkunde bij andere ploegen. De 4-0 overwinning op het bezoekende SVV sprak andermaal boekdelen over de dadendrang van de Berkelse formatie. Dit mede ingegeven door het feit, dat de uitslag veel groter had kunnen zijn.

Geef een reactie