zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Politiek » CDA Lansingerland bezoekt buitensportverenigingen

CDA Lansingerland bezoekt buitensportverenigingen

CDA Lansingerland bezoekt buitensportverenigingen

Lansingerland – Het CDA heeft in de maand oktober op de zaterdagen kennisgemaakt met de buitensportverenigingen in de gemeente Lansingerland. De bestuurders van de verschillende sportclubs ontvingen de CDA-delegatie enthousiast en belangstellend.

Zo is de parkeerproblematiek bij het sportpark in Berkel en Rodenrijs uitgebreid aan de orde geweest. Op verschillende zaterdagen waarbij grote evenementen georganiseerd worden staan auto’s op plaatsen waar parkeren niet is toegestaan. Ook zijn er geen oplaadpalen beschikbaar voor elektrische auto’s. De voetbalverenigingen zijn er nog niet aan toe om rookvrij te worden. Terwijl de hockeyvereniging HBR wel aangeeft rookvrij te zijn. Voetbalvereniging TOGB is bereid uitkeringsgerechtigden te helpen participeren. De terugloop van vrijwilligers wordt door elk bestuur erkend en dit lijkt een groot probleem in de toekomst te worden.
De tennisverenigingen Lawn te Bleiswijk en tennisvereniging Triomf te Bergschenhoek hopen op steun van de gemeente om een Padelbaan te verwezenlijken. Padel is een opkomende sport. Het is een combinatie is van tennis en squash. Bovengenoemde onderwerpen zijn voorbeelden van wat zoal besproken is.
Met veel voldoening kijkt het CDA Lansingerland terug op deze bezoeken. De sportverenigingen hebben aangegeven blij te zijn met het initiatief van de CDA fractie. De binnensportverenigingen mogen binnenkort ook een bezoek van het CDA verwachten.

Check Also

Coalitiepartijen stemmen in met bestemmingsplan Berkel-Centrum-West

Lansingerland - Na een urenlange vergadering stemden coalitiepartijen Leefbaar 3B, VVD, CDA en ChristenUnie voor het bestemmingsplan Berkel-Centrum-West, zoals dat door het college van b. en w. werd gepresenteerd. Insprekers, amendementen en moties van de oppositie konden het schip niet keren. Dat stoomt in volle kracht vooruit naar een uitgewerkt inrichtingsplan. Wethouder Kathy Arends zegde wel toe dat dit plan ter bespreking aan de raad wordt voorgelegd. Daarmee doet zij een handreiking, omdat vaststelling van het inrichtingsplan in feite onder de competenties van het college valt. Daarmee worden de pijnpunten van de oppositiepartijen echter niet verzacht.

Geef een reactie