maandag 25 maart 2019 | week 13
Home » Nieuws » TOGB maakt van SVV een legpuzzel

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Rob Gerritsma: “Niemand stopt ons meer af”

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Berkel en Rodenrijs – Is het de kracht van TOGB zelf of de onkunde van de tegenstanders in de tweede klasse D. Eigenlijk is het antwoord snel gevonden. Als je na tien competitiewedstrijden als ongeslagen koploper door het leven gaat is het niet alleen geluk of onkunde bij andere ploegen. De 4-0 overwinning op het bezoekende SVV sprak andermaal boekdelen over de dadendrang van de Berkelse formatie. Dit mede ingegeven door het feit, dat de uitslag veel groter had kunnen zijn.

Rien Kuyvenhoven

Aanvaller Rob Gerritsma antwoordde na afloop vol overtuiging op de vraag wie TOGB dit seizoen nog gaat afstoppen: “Niemand”. De spits kwam dan wel niet tot scoren, hij had deze middag weer een behoorlijk aandeel in de overwinning die TOGB behaalde. SVV leek voetballen niet het belangrijkste te vinden, maar had het uiten van irritaties tot kunst verheven. Gerritsma na afloop: “We zijn een echt team aan het worden als we dat al niet zijn. Een team, omdat er bij ons niet één speler is die niet kan scoren. En achterin geven we bijna geen kansen weg. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat we dit seizoen bijna niet te kloppen zijn. De basis staat er, maar ook de wissels zijn sterk dit seizoen.” Wat dit laatste betreft sprak Gerritsma uit eigen ervaring toen hij in de tweede helft het ‘slachtoffer’ werd van de ingrepen van trainer Ronald Ermes die het team van de basis en bank als een eenheid liet optreden door alle spelers hun minuten te laten maken. Dit mede ingegeven door de tussenstand die TOGB eigenlijk al na vijfenveertig minuten had bereikt met een 3-0 voorsprong.

Snelle goal

Binnen twee minuten kon Ian Bakker uit de hoekschop van Martin La Cruz de bal voor de eerste keer over de doellijn drukken. Voor het eerste half uur was verstreken zag Glenn den Uijl een als voorzet bedoelde inzet gedragen door de wind in de kruising belanden boven de twijfelend ingrijpende SVV-doelman Steven Lugtmeijer, 2-0. En als je dan voor de thee nummer drie op het scorebord weet te brengen door middel van Merick Heintjes op aangeven van Martin La Cruz is het lot van je tegenstander snel beslist. Dit mede doordat deze Schiedamse formatie aanvallend tot weinig in staat was. Als TOGB de helft van de niet benutte kansen over negentig minuten voetbal wel had gescoord, dan was het leed voor de gasten niet te overzien geweest.
Nu bleef het in de tweede helft bij een doelpunt van Martin La Cruz die het inbrengen van de bal door Rob Gerritsma heel slim wist te verlengen waardoor hij alsnog de doellijn kon passeren, 4-0. Maar gezien de kansen die TOGB de tweede helft kreeg zou een grotere uitslag niet misplaatst zijn geweest. Het moment voor de gasten kwam tot stand door Jay van Ommeren die een bal op de lat zag komen. Dit terwijl Ian Bakker, Gabri Urbanus en Merick Heintjes verzuimden nogmaals de trekker over te halen.
“Ja, je kunt het een minpunt noemen”, moest ook TOGB-trainer Ronald Ermes na afloop toegeven. “Wie ons nog stopt? Ik hoop niemand. Ja, we hadden er deze middag zeker meer moeten maken. Maar onze tweede helft was niet zo goed. We moeten nog leren omgaan met de tijd en ruimte die we als TOGB krijgen. Wij kunnen, zoals we nu voetballen, van iedereen winnen. Behalve als we denken dat we goed zijn, want dan kan je ook van iedereen verliezen. Maar hier ligt de uitdaging voor een trainer. Ik kan niet ontkennen dat we met iets moois bezig zijn. Met weer drie punten en ook slechts twee verliespunten uit de vorige wedstrijden staan we er goed voor!”

Check Also

HBR presenteert eigen Business Club

Berkel en Rodenrijs - Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs heeft een eigen Businessclub. Vorige week stelde de commissie zich voor en vertelde commissielid Menno van der Zalm over het doel van deze voor HBR nieuwe stap.

Geef een reactie