zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Leerlingen schaatsen voor het goede doel

Leerlingen schaatsen voor het goede doel

Leerlingen schaatsen voor het goede doel

Berkel en Rodenrijs – Hulporganisatie Plan Nederland heeft de goededoelenactie ‘Schaatsen voor Water’ opgezet voor basisscholen met als doel kinderen in Ethiopië aan schoon water te helpen. Basisschool De Wilgenhoek greep dit als een kans om hun leerlingen te motiveren mee te doen. En dat lukte!

Begin november hebben de kinderen van groep 7 en 8 een gastles gekregen over veilig drinkwater en hygiëne in Ethiopië. Zo werd verteld dat meisjes in Ethiopië elke dag uren moeten lopen om water uit een bron te halen. Ze missen hierdoor veel tijd op school. En het water dat ze hebben is vaak vervuild. Veel kinderen worden daar ziek van en kunnen daardoor ook niet naar school. Plan Nederland wil met de opbrengst van deze actie op zes basisscholen zorgen voor waterpompen en watertanks. Voor schoolmeisjes worden aparte toiletblokken gebouwd en cursussen gegeven over hygiëne. Na deze gastles vol informatie waren de kinderen gemotiveerd om zich te laten sponsoren. Op vrijdag 23 november werden de schaatsen ondergebonden. De kinderen hadden als doel om de gemiddelde afstand te schaatsen die in Ethiopië moet worden afgelegd om water te halen, 8 kilometer. Dankzij hun prestatie is met deze actie totaal € 1281,- opgehaald.

Check Also

Stichting Kipsinende Greenhouse Cooperation voor agrarische projecten in Kenia

Berkel en Rodenrijs - Als schaal vergrotend vervolg op het diaconale zendingswerk dat vanuit de Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente jarenlang in Plateau te Kenia is ondersteund, richtten Hans Spijker en John Luyt een stichting op die het mogelijk moet maken de plaatselijke groenteteelt in zowel de open ruimte als in kassen te bevorderen. We spraken op donderdag 29 november bij notaris Pepijn Beliën van Oostland notarissen met de kersverse voorzitter en secretaris/penningmeester.

Geef een reactie