zaterdag 23 februari 2019 | week 08
Home » Nieuws » Humanitas deelt bij 10-jarig bestaan Hartenwensen uit

Humanitas deelt bij 10-jarig bestaan Hartenwensen uit

Humanitas deelt bij 10-jarig bestaan Hartenwensen uit

Bleiswijk – Woensdagavond 28 november werd het 10-jarig bestaan gevierd van Humanitas Lansingerland met bestuur en vrijwilligers in SPEEL!, de bijzonder mooie speelgoedwinkel die is gevestigd in de voormalige bibliotheek aan de Dorpsstraat. Humanitas heeft haar kantoor boven de winkel en mocht voor haar jubileum de winkelruimte beneden gebruiken. Voor een aantal inwoners van Lansingerland werd het wel een heel bijzondere avond: Humanitas deelde vanwege haar jubileum een aantal Hartenwensen uit.

John Hofman

Voorzitter Bas van Ginneken opende de avond met een korte terugblik vanaf het begin van Humanitas Lansingerland en zei verheugd te zijn dat er deze avond een aantal Hartenwensen in vervulling kon gaan. “We hebben inmiddels 180 vrijwilligers en zes betaalde krachten die voor Humanitas aan het werk zijn. Landelijk gezien doen wij het erg goed. Een prachtig resultaat”, aldus Van Ginneken.
Van 17 oktober tot 12 november kon men als inwoner van Lansingerland zijn of haar hartenwens kenbaar maken. Men kon ook een hartenwens voor iemand anders aanvragen. Humanitas selecteerde er een aantal uit de vele inzendingen en alle winnaars waren woensdagavond uitgenodigd de wens in ontvangst te komen nemen. Voordat hiertoe werd overgegaan, gaf de voorzitter gelegenheid aan twee mensen van het eerste uur om te vertellen hoe het allemaal was begonnen.

Historie

Marijke Bovens was de eerste voorzitter van de vereniging. “Wij begonnen met twee vrijwilligers en een deelnemer”, vertelde ze. “Vanaf 2007 werd het iets gemakkelijker voor ons want na de fusie van de 3B-gemeenten kregen we subsidie en konden onder meer een betaalde kracht in dienst nemen. De naam Humanitas 3B-Hoek werd gewijzigd in Humanitas Lansingerland.”
Hans Bruins zet zich ook al vanaf het begin in voor de vereniging. “Het geheim van Humanitas Lansingerland? We hebben een heel goed team. Alle taken zijn perfect verdeeld en we kunnen goed met elkaar overweg”, zei hij. Ook vrijwilligers Marianne v.d. Burg en Jan Uittenhout werden, als vrijwilligers vanaf het begin, in het zonnetje gezet.
Bestuurslid Jaap Wolf zei dat het niet eenvoudig was om een aantal hartenwensen te selecteren. “De hoeveelheid inzendingen was groot en er waren hele mooie wensen bij, maar ze moesten wel haalbaar en uit te voeren zijn”, aldus Wolf. “De komende maanden gaan we dat uitvoerig bekijken en uitwerken.” Daarna riep hij een voor een de winnaars naar voren en de hartenwensen bleken inderdaad zeer gevarieerd te zijn. Er was een wens om voor personeel van een verzorgingshuis een heerlijke maaltijd te bereiden. “Omdat ze zo goed voor mijn echtgenoot zorgen”, aldus de inzender van de wens. Deze maaltijd zal worden verzorgd door vrijwilligers van Hospice Lansingerland. Zo had iemand de wens om een gezin, dat daar geen financiële middelen voor heeft, een etentje plus bioscoopbezoek aan te bieden. Ook de wens om Sinterklaascadeautjes te geven aan de bewoners van De Nieuwe Lansingh, de woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten in Berkel en Rodenrijs, ging in vervulling. Blij verrast namen de mensen de ‘prijs’ in ontvangst.
Na het officiële gedeelte van de jubileumavond bleef men nog gezellig bijeen.

Check Also

Bleiswijkse leerlingen sluiten zich aan bij klimaatmars

Lansingerland - Per brief vroeg zij de directeur van haar school - basisschool Anne Frank - toestemming om donderdag 7 februari aan te mogen sluiten bij de klimaatmars in Den Haag; Dana van der Spek uit Bleiswijk, pas 12 jaar, maar heel bewust levend. Ook haar achternichtje Rosa Ellens (17) reisde mee naar Den Haag. “Het gaat om onze generatie. Nederland gaat het klimaatakkoord niet halen, maar we moeten vandaag al beginnen anders zijn we te laat!”

Geef een reactie