dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Dat Lansingerland kan zingen, bewijst het Sing-a Long feest wel

Dat Lansingerland kan zingen, bewijst het Sing-a Long feest wel

Dat Lansingerland kan zingen, bewijst het Sing-a Long feest wel

Lansingerland – Wat een feest werd het zaterdagavond 24 november in het gemeentehuis tijdens de Cultuurfabriek Sing-a Long: een betere naam had men niet kunnen verzinnen voor dit zangfestijn, waar onder meer drie koren hun medewerking aan gaven, perfect begeleid door Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek. Dat het publiek regelmatig mocht meezingen was natuurlijk gaaf. Het werd een fijne avond.

John Hofman

Het programma, met daarin alle teksten van de te zingen liedjes, beloofde heel veel, want we zagen en hoorden de meest bekende nummers voorbij komen. Met allure en het nodige enthousiasme werden ze aangekondigd door Fokka Deelen (Stichting Powerboat) en HenkPiet Goudappel (Concordia). De hal was volledig bezet. De mensen zaten zelfs op de trap naar de eerste verdieping van het gemeentehuis.

Cultuurfabriek

Alle deelnemers aan dit zangfestijn huren een ruimte en/of oefenen in de Cultuurfabriek (voorheen ’t Spectrum) achter sporthal de Ackers in Bergschenhoek. Een betere promotie dan deze Sing-a-Long was niet mogelijk geweest.
Het blijkt dat de Cultuurfabriek al intensief wordt gebruikt en zijn nut en bestaan volledig rechtvaardigt. Zaterdagavond konden de koren laten horen waar ze wekelijks mee bezig zijn en gezegd moet worden, dat elk koor met sprongen vooruit is gegaan. Het was een genot om naar ze te luisteren. Liedjes uit musicals, het Dreamer van Supertramp, Abba, ze kwamen allemaal voorbij. Het publiek kon ze af en toe meezingen via de beamer of uit het programmaboekje.
Muziekvereniging Concordia had een groot aandeel in het succes van deze avond. Ze begeleidde het zingen op voortreffelijke wijze. Heel professioneel! En wat een perfecte keuze aan liedjes! Zo kwamen Nick en Simon, Jan Smit en Gerard Joling uiteraard voorbij en dan zing je natuurlijk uit volle borst mee. In de pauze kon men kennis maken met de verschillende deelnemers zoals Jongerencentrum The Point, Stichting Powerboat en de Bergsche & Berkelse Schilderclub. De consumpties waren gratis ter beschikking gesteld door de gemeente Lansingerland. Ook wel eens fijn: een avondje uit en de portemonnee thuis kunnen laten!
De deelnemende koren waren: Aan de oever van de Rotte, Popkoor de LanSINGERS en Jay’s LanZingt. De Sing-a- Long vraagt om herhaling. Volgend jaar?

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie