zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » fbpost » Leerlingen Wolfert Lansing weten wel raad met hun prijs

Leerlingen Wolfert Lansing weten wel raad met hun prijs

Hatsikidee, hier met je PMD

Leerlingen Wolfert Lansing weten wel raad met hun prijs

Bergschenhoek – Wethouder Simon Fortuyn gaat niets uit de weg: donderdag 22 november duwde hij, samen met leerlingen van Wolfert Lansing, het uit gerecycled materiaal vervaardigde bankje van het gemeentehuis naar de school waar het een mooie plek kreeg. Met de door hen bedachte slogan ‘Hatsikidee, hier met je PMD’ won de school het bankje. Het werd direct in gebruik genomen.

Het bankje is vervaardigd en beschikbaar gesteld door Suez, het bedrijf dat Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) in onder andere onze gemeente ophaalt en ze daarna recyclet tot hoogwaardige producten zoals bijvoorbeeld gieters voor in de tuin en shampooflesjes.
Voordat het hele gezelschap, onder wie ook een vertegenwoordiger van Suez, de heer Mark Dutour Geerling, naar de school ging, sprak de wethouder de leerlingen op humoristisch wijze toe en prees hen voor het bedenken van de mooie slogan.
“De gemeente kreeg het bankje van Suez, maar we vonden dat jullie dit verdienden. Het krijgt straks een mooi plekje op het schoolplein, wellicht als ‘hangbankje’ en gemaakt van al het plastic en dergelijke dat in Lansingerland wordt opgehaald. Zo zie je dat afval heel nuttig wordt hergebruikt.”
De wethouder zei ervan overtuigd te zijn dat de winnende slogan ‘Hatsikidee, hier met je PMD’ zeker in Lansingerland zal gaan leven. “Belangrijk is dat plastic en ander afval wordt hergebruikt.” Daarna ‘rolde’ men het bankje door de kou naar de school, waar het meteen in gebruik werd genomen. De beloning was er ook: lekkere hapjes en frisdrank. Het was deze middag pure ontspanning in plaats van het volgen van lessen!

Check Also

Prins Johan Frisoschool gaat voor fit en gezond

Berkel en Rodenrijs - “Bij kinderen ligt de basis voor gezonde gewoontes; voor het behouden van de regie over je voeding en bewegen,” is de overtuiging van Jose Alonso, in het dagelijks leven trainer en voedingsdeskundige bij een Hoekse sportschool. Hij is één van de deelnemers van het Lansingerlands Initiatief en dient daarvoor deze week een projectplan in bij de gemeente.

Geef een reactie