zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Nieuws » Leerlingen Wolfert Lansing snuffelen kennis bij elkaar

Leerlingen Wolfert Lansing snuffelen kennis bij elkaar

Leerlingen Wolfert Lansing snuffelen kennis bij elkaar

Bergschenhoek – Voor de leerlingen van de eerste en de tweede klas van het Wolfert Lansing stond de loopbaanoriëntatie centraal. Dit betekende, dat ze ook buiten de deuren van de school op onderzoek uit gingen en kennis maakten met tal van ondernemers en organisaties.

Trees Borkus-Henskens

De week begon maandag 5 november met een bezoek aan Jay’s Place waar een viertal workshops kon worden gevolgd. Zang, dans, drum en decor maken stonden op het programma. Aan het einde van de week – op vrijdag 9 november – volgde een verdiepingsles, waarbij de leerlingen zelf voorkeur konden uitspreken voor een van de vier onderdelen.
Dinsdag 6 november werd een bezoek gebracht aan de horecagelegenheden De Pannenkoe en Josephine waar een kijkje in de keuken kon worden genomen en de leerlingen opdrachten vervulden. Woensdag 7 november speelden de activiteiten zich af in de school zelf in het kader van ‘eerlijk en heerlijk’. Patrick, de visboer uit het centrum van Bergschenhoek, kwam iets vertellen over vis en bracht een schaal vol vers gevangen vis mee. Na de uitleg konden alle leerlingen genieten van een stukje verse zalm. Of de leerlingen food professional van de toekomst konden gaan worden werd een uitdaging in een lokaal waar onder leiding van docent Marco de Konink van SVO vakopleiding food in carrouselvorm tafels waren geplaatst met daarop sauzen en kruiden. Iedereen mocht ruiken, proeven, voelen en er vervolgens een mening over geven.
Donderdag 8 november zaten de leerlingen in The Point voor een Ipad filmfestival en een workshop Love Buzz. Tevens werd er gesproken over mediawijsheid. Bewustwording en het dagelijks omgaan met zowel elkaar als social media stonden hierbij centraal. Aan het eind van een inspirerende week mochten alle leerlingen er een verslag van maken als reflectie op hun ervaringen.

Check Also

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Berkel en Rodenrijs - Is het de kracht van TOGB zelf of de onkunde van de tegenstanders in de tweede klasse D. Eigenlijk is het antwoord snel gevonden. Als je na tien competitiewedstrijden als ongeslagen koploper door het leven gaat is het niet alleen geluk of onkunde bij andere ploegen. De 4-0 overwinning op het bezoekende SVV sprak andermaal boekdelen over de dadendrang van de Berkelse formatie. Dit mede ingegeven door het feit, dat de uitslag veel groter had kunnen zijn.

Geef een reactie