zondag 18 november 2018 | week 46
Home » Algemeen » Bagageafhandeling Rotterdam The Hague Airport verbeterd

Bagageafhandeling Rotterdam The Hague Airport verbeterd

Bagageafhandeling Rotterdam The Hague Airport verbeterd

Rotterdam – Naast de vele ontwikkelingen die Rotterdam The Hague Airport doormaakt om de passagiers zo goed en efficiënt mogelijk van dienst te zijn als ze van of naar de luchthaven reizen was nu de bagageafhandeling aan de beurt.

Trees Borkus-Henskens

De uitgaande bagage werd verwerkt in een compacte hal, maar die is nu vergroot naar 3000 vierkante meter. Tegelijkertijd werd er een splinternieuw bagageafhandelingssysteem in geplaatst: Fleet, ontworpen door VanderLande, wereldwijd de marktleider op het gebied van automatiseringsoplossingen op luchthavens. Het zorgt voor een efficiëntere afhandeling.
Het is voor beide partijen een innovatieproject. Met als doel het afhandelingsproces van bagage te verbeteren. Fleet is een systeem dat autonome voertuigen inzet; duurzame voertuigen, want ze rijden op zonne-energie. Zodra de koffer arriveert bij de loods komt een van de voertuigen aanrijden, waarna de koffer of tas erop schuift en naar een band wordt gereden. Daar wordt hij gelost, waarna de bagage elders van de band op een kar beland waar medewerkers klaar staan om te controleren of de juiste bagage naar het goede vliegtuig gaat. Dit systeem is voorlopig alleen nog voor vertrekkende vliegtuigen ingezet. De aankomende passagiers kunnen hun bagage nog – zoals gewend – van de lopende band afhalen in de aankomsthal.

Check Also

Lampionnetjes dansen door de nacht

Berkel en Rodenrijs - Het is al jaren een goede gewoonte van de medewerksters van speeltuin De Kievit om in de maand november het Sint Maartenfeest te vieren. Met kinderen, ouders en lampionnetjes die in een lange sliert door de nacht huppelen.

Geef een reactie