dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Tafeltennis

Tafeltennis

Berkel en Rodenrijs – Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging TOGB reisde op zaterdag 3 november af naar Den Haag. Daar namen Leon Vijverberg, Leroy Heemskerk en Ronald Vijverberg het op tegen HTTV 070. Dit keer was Milo de Boer er niet bij, want die speelde een internationaal toernooi in Senec, Slowakije. De spits werd afgebeten door Leroy. In de eerste game moest Leroy nog warm worden en herpakte hij zich in de tweede en derde. Uiteindelijk trok Ljupco Jorguseski toch aan het langste einde in de beslissende vijfde game. Ondanks het goede tegenspel van Leroy die een 7-1 achterstand kon terugbrengen naar 9-7. Ook invaller Leon speelde vijf games tegen Charlie Vierling en met mooi combinatie spel, afwisselende fore- en backhand, werd het 2-0 voor HTTV 070. Gelukkig won zijn neef Ronald zijn partij wel in de derde vijfsetter en kwam het erop aan in het dubbelspel. In deze sleutelpartij moesten Leon en Leroy in de eerste twee games nog aan elkaar wennen, maar daarna maakt ede linkshandige Leroy het verschil en werd het 2-2.
Dit bleek een breekpunt in de wedstrijd te zijn, want daarna sloeg TOGB hard terug. Leroy en Ronald wonnen hun tweede partij eenvoudig en Leon maakte er tegen Hilair Bislip een geweldig spannende wedstrijd van. In verslagen positie wist Leon zijn sterke backhand optimaal uit te spelen en haalde in de vijfde game met 14-12 de buit binnen. Uiteindelijk boog TOGB de achterstand om in een 7-3 overwinning en hierdoor komen ze 19 punten ‘los’ van de nummer twee, SKF 3. Volgende wedstrijd is tegen GTTC Groesbeek op 17 november. Belangstellenden zijn welkom in Den Opper op het Hoge Land, aanvang 14.00 uur.

Check Also

In twaalf weken trainen voor de Vliegende Vrouwen Run

Lansingerland/Oostland - Wie graag onder begeleiding voor de vijf kilometer van de KVDM Vliegende Vrouwen Run op 18 mei wil trainen, kan dit vanaf dinsdag 19 februari doen bij AnnemiekLoopt. Trainster Femke zal deelnemers in twaalf weken klaarstomen voor de hardloopwedstrijd door de Groenzoom.

Geef een reactie