dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Voetbal (VR)

Voetbal (VR)

Berkel en Rodenrijs – Tegen de nummer laatst in de hoofdklasse wilde Berkel natuurlijk geen averij oplopen daar waar Ter Leede II juist graag een keer het eerste punt wilde behalen. Een moeizaam begin van de wedstrijd waarbij de thuisclub wat kansjes kreeg, maar ook Berkel een paar keer de score had kunnen openen. Toch was het verrassend Ter Leede dat de score opende en daar had niemand rekening mee gehouden. Berkel moest dus aan de bak om de achterstand weg te wissen en dat lukte diep in de eerste helft via Michelle Arbman. Zij rondde een pass van Melanie den Dulk feilloos af en trok de stand weer gelijk, 1-1.
In de tweede helft wilde Berkel de wedstrijd definitief beslissen, maar moest het wel rekening houden met de thuisclub die er ook diverse keren aan te pas kwam met grote kansen. De Berkel-verdediging en Bianca Troost lieten echter geen verdere treffers toe.
Rond de 75e minuut kwam eindelijk de voorsprong, een schitterende corner van Michelle Arbman werd prima afgerond door Melanie den Dulk, 1-2. Het team van Egmond Blinker ging hierna wat makkelijker spelen en kon de score zelfs verder uitbouwen. Eerst weergaloos mooi van afstand Melanie den Dulk met de 1-3 en vervolgens scoorde Michelle Arbman de 1-4, een snoeiharde vrije trap van Demi Verlangen werd niet goed weggewerkt en daar was Michelle als de kippen bij. Het slotstuk van deze wedstrijd was voor Chantal van der Breggen. De vrolijke en goedlachse verdedigster ging ook nu weer mee naar voren met een corner die wederom werd genomen door Michelle Arbman. Chantal kopte de bal snoeihard en onhoudbaar in de touwen waardoor er na negentig minuten een mooie 1-5 overwinning op het bord stond. Een belangrijke overwinning waarmee Berkel goede zaken doet in de hoofdklasse A.

Check Also

Jennifer Tromp richt zich op nationaal korfbalteam en brugklassers

Bergschenhoek - Jennifer Tromp (40) is naast afdelingshoofd van de brugklas op Melanchthon Bergschenhoek ook assistent bondscoach van het Nederlands Korfbalteam. Met Oranje werd ze in oktober 2018 in Friesland Europees Kampioen. Tromp is naast haar werk in Bergschenhoek dus medeverantwoordelijk voor de beste korfballers van Europa. En dat bevalt haar ontzettend goed.

Geef een reactie