dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Basketbal

Basketbal

Berkel en Rodenrijs – Het eerste herenteam van basketbalvereniging Squirrels kwam afgelopen weekend goed weg. Met veel moeite werd er met 86-80 van Binnenland gewonnen. De tegenstander uit Barendrecht was voorbereid op een fysiek gevecht, een partij waren Squirrels altijd veel moeite mee heeft. Het eerste kwart kwam Squirrels nog goed weg. Doordat veteraan Ferdy Luydens met twee 3-punters zijn teamgenoten in de race hield, werd dit kwart met precies 23-23 afgesloten. Aan het eind van het tweede kwart waren het Yannic Wijnen en Remko Ligtvoet die Squirrels wat lucht gaven. Met 41-35 werd de rust bereikt. Na de thee was het Luydens die achter elkaar van afstand kon aanleggen. Met 24 punten op zijn conto werd hij topscorer voor de Berkelse basketballers. Squirrels dacht veilig te zijn met een voorsprong van maar liefst 16 punten, 60-44. De vijfde “Persoonlijke Fout” van Bart Bijnsdorp bracht echter een ommekeer in de wedstrijd. Met de center verplicht langs de kant kwam Binnenland elke minuut een punt dichterbij. Met 70-70 op het scorebord werd gewisseld naar zoneverdediging. Die actie van coach Bas van den Bighelaar pakte goed uit. Van afstand kregen de gasten de bal niet meer door het netje. Aan de andere kant was het Wijnen die van middenafstand wel raak schoot. Met deze overwinning is Squirrels nu koploper in de competitie. Onzeker is wanneer de volgende thuiswedstrijd is. De basketballbond heeft de bekerwedstrijd tegen de Groene Uilen uit Groningen nog niet vastgesteld. Advies is om de website www.squirrels.nl in de gaten te houden.

Check Also

In twaalf weken trainen voor de Vliegende Vrouwen Run

Lansingerland/Oostland - Wie graag onder begeleiding voor de vijf kilometer van de KVDM Vliegende Vrouwen Run op 18 mei wil trainen, kan dit vanaf dinsdag 19 februari doen bij AnnemiekLoopt. Trainster Femke zal deelnemers in twaalf weken klaarstomen voor de hardloopwedstrijd door de Groenzoom.

Geef een reactie