dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Voor wie brand jij een kaarsje?
De kaarsen konden na de wandeling op een groot hart worden geplaatst.

Voor wie brand jij een kaarsje?

Voor wie brand jij een kaarsje?

Lansingerland – Een groot aantal belangstellenden kwam zaterdagavond 3 november naar het evenemententerrein naast het Lionsbos om overleden geliefden te herdenken, maar ook om samen het leven te vieren. Dat werd gedaan met het licht van kaarsjes.

Trees Borkus-Henskens

In een grote tent werden alle gasten ontvangen terwijl het koor De Juiste Stemming onder leiding van Ben van Bergenhenegouwen en op de piano begeleid door Ardjoena Soerjadi enkele liederen ten gehore bracht. Binnen stonden ook de mannen van Serry, de uitvaartverzorger uit Lansingerland die enkele jaren geleden het idee van de lichtjesavond opperde en daarmee aansluiting vond bij zowel de Lions als de Vrienden van Hospice Lansingerland.

Derde keer

Het was zaterdagavond de derde keer dat de Lichtjesavond werd georganiseerd. Burgemeester Pieter van de Stadt: “De dood is vaak aanwezig. Vanavond denken we aan degenen die zijn overleden. Sommigen vergeet je als burgemeester nooit. Zoals de slachtoffers die dit jaar vielen bij dodelijke ongevallen op de N209; waar je bij de familie op bezoek komt. Maar ook collega’s die ontvallen, de Hoekse veteraan die een week voor veteranendag – waar hij zo naar had uitgekeken – overleed, Vera van Welzenis uit het zwembad hiernaast die zich sterk maakte voor een nieuw zwembad in onze gemeente. Gedenken en herdenken, maar ook stil staan bij het leven; dat doen we vanavond allemaal.”
Vervolgens declameerde Hans Cieremans een van zijn gedichten.

Lichtjes in de duisternis

Uitvaartverzorger Serry deelde aan alle aanwezigen een gratis kaarsje uit, waarna de bezoekers in een lange rij rond het veld liepen en vervolgens door het Lionsbos weer terug. In het bos bleven veel mensen bij een van de bomen staan. Die hadden zij laten planten voor een overleden familielid en daar plaatsten ze hun kaarsjes rondom. De overige wandelaars keerden terug naar de tent waar een groot hart op de grond lag. Daar konden zij hun kaarsjes op plaatsen en in de tent nog wat napraten met elkaar.

 

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie