maandag 25 maart 2019 | week 13
Home » Nieuws » Maarten van der Weijden verrast met cheque van Kees Classic

Maarten van der Weijden verrast met cheque van Kees Classic

Maarten van der Weijden verrast met cheque van Kees Classic

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de bijeenkomst met alle vrijwilligers die de op zaterdag 29 september georganiseerde Kees Classic voor fietsers en wandelaars ook dit jaar weer tot een succes maakten, was ook openwater zwemmer Maarten van der Weijden een van de gasten.

Trees Borkus-Henskens

De Kees Classic wordt jaarlijks door de familie Van der Helm georganiseerd als aandenken aan hun echtgenoot, vader en oprichter van Ven der Helm bedrijven die niet alleen een harde werker was maar zijn toekomstbeelden en visie ook inzette voor anderen. Hij overleed op een moment dat hij nog lang niet klaar was met het realiseren van zijn visie.
De Kees Classic staat altijd in het teken van het KWF Kankerbestrijding waar de opbrengst naartoe gaat. Dit jaar werd gekozen voor de organisatie van Maarten van der Weijden die ook zelf geconfronteerd werd met kanker en het overleefde. Hij werd Olympisch Kampioen en Wereldkampioen openwater zwemmen, maar veel mensen zullen hem ongetwijfeld kennen als de man die medio augustus van start ging met het zwemmen van de Elfstedentocht (200 km) in open water. Na 163 kilometer te hebben gezwommen, moest hij opgeven wegens ziekte. Hij zwom ca. 55 uur en haalde hiermee ruim € 3,5 miljoen euro op voor onderzoek naar kanker. Na een week was dit opgelopen naar ruim € 4,3 miljoen euro. Van der Weijden maakte bekend dat de € 5 miljoen inmiddels is gepasseerd.
“Ja, ‘t was wel ver! Toen ik er aan begon wist ik niet hoe ver,” glimlachte de sportman vrijdagavond 2 november na een warm welkom bij de gasten van Van der Helm. “Maar de drijfveer is groot en je hebt er echt alles voor over. Ik wilde tot het uiterste gaan om iets te bereiken; iets waar al die zieke mensen mee worden geconfronteerd. En soms haal je het niet.”
Na de cheque van € 12.000,- uit handen van de familie Van der Helm ontvangen te hebben vertelde Maarten: “Al het geld gaat naar elf specifieke onderzoeken die in samenspraak met het KWF Kankerfonds en de patiëntenverenigingen zijn uitgekozen. Ik dacht dat we die elf – symbolisch voor de Elfsteden – nooit zouden gaan halen, want daar moesten we € 4,5 miljoen voor ophalen. Maar inmiddels hebben we er een twaalfde doel aan toegevoegd en de € 5,1 miljoen die we daar in totaal voor nodig hebben is bijna rond!”

Check Also

HBR presenteert eigen Business Club

Berkel en Rodenrijs - Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs heeft een eigen Businessclub. Vorige week stelde de commissie zich voor en vertelde commissielid Menno van der Zalm over het doel van deze voor HBR nieuwe stap.

Geef een reactie