donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » TOGB maakt einde aan ongeslagen status RKDEO

TOGB maakt einde aan ongeslagen status RKDEO

Ronald Ermes: “Voldoende aanvulling”

TOGB maakt einde aan ongeslagen status RKDEO

Nootdorp – Zes wedstrijden en achttien punten. TOGB was gewaarschuwd voor tegenstander RKDEO uit Nootdorp. Een kick start van de Berkelse formatie met twee doelpunten die voor de schoonheidsprijs in aanmerking kwamen, stonden aan de basis van de dik verdiende overwinning voor de ploeg van TOGB-trainer Ronald Ermes, 0-2. Hij gaf na afloop een pluim aan zijn spelers. “Ze hebben het strijdplan goed uitgevoerd.”

Rien Kuyvenhoven

Ronald Ermes had het weekeinde van verleden week (TOGB was vrij) benut om RKDEO tegen Oliveo te bekijken want de Nootdorps formatie was immers de ongeslagen koploper in de tweede klasse D. Natuurlijk kan een trainer een strijdplan maken om een tegenstander pijn te doen, maar je bent altijd afhankelijk van de uitvoering. Het jeugdige TOGB mag echter leergierig worden genoemd en al na tien minuten gaf het scorebord een comfortabele 0-2 voorsprong voor TOGB te zien.
Ermes hierover na afloop: “Ik had ze voorgehouden het initiatief maar een beetje uit handen te geven. Dan krijg je zelf voorin meer ruimte. Het was een plan van de bal afpakken, passen en direct de aanval opzetten. We hebben dit plan deze week in een oefenwedstrijd tot uitvoering proberen te brengen en dat was goed gelukt. Natuurlijk speel je tegen een ploeg die goed in elkaar steekt. Maar we hebben er prima op geanticipeerd”, beleefde hij met een glimlach na afloop de geslaagde coupe. De opponent van deze middag lukte het niet om vat te krijgen op TOGB en kreeg ook de resterende minuten weinig of geen kans.
Eerst was het Glenn den Uyl die een gave voorzet gaf op Ian Bakker die voor de eerste keer doelman Dennis Hendriks met een kopbal het nakijken gaf, 0-1. De doelpuntenmaker zou een paar minuten later aan de basis staan van TOGB’s tweede doelpunt toen hij Rob Gerritsma bediende die heel fraai, met het hoofd, nummer twee voor de gasten liet aantekenen, 0-2.
Dat RKDEO de tweede helft niet tot grote kansen kwam, mag worden toegeschreven aan het groot aantal duels die de Berkelse voetballers in hun voordeel wisten te beslissen. De enige kans die de Nootdorpers kregen, kwam op naam van Donny Paats die zijn lob over doelman Stijnman zag mislukken omdat de sluitpost de bal nog op tijd voor de doellijn wist te bemachtigen.
TOGB kreeg deze tweede helft de betere mogelijkheden door achtereenvolgens Ian Bakker, Merick Heintjes (in handen van de doelman) en Gabri Urbanus die een hoogstandje dacht uit te halen maar zijn halve omhaal zag mislukken.

Euforie

De leiding van de Berkelse ploeg was na afloop binnen een mum van tijd weer buiten de kleedkamer. De overwinning had de ploeg in een euforie stemming gebracht en liet dit met de nodige luidruchtige muziek horen.
Trainer Ronald Ermes genoot nog na hoe zijn jonge ploeg zich tegen deze ongeslagen koploper staande had gehouden en zeker zich niet gek liet maken door soms onsmakelijke acties van diverse spelers van de thuisclub waarbij scheidsrechter Younes El- Hajouti, na eerst een te lankmoedig optreden, op tijd de touwtjes aantrok. Met deze gewonnen tweekamp verloor RKDEO zijn ongeslagen status en staat TOGB op slechts twee verliespunten met een wedstrijd minder.
Ermes: “We hebben veelvuldig op spelsituaties getraind en ook in de oefenwedstrijd gezien dat het goed ging. TOGB wil omhoog en daar moeten we aan werken en vooral zelf veel arbeid verrichten. Het geluk is, dat we voor mensen die met blessures afhaken voldoende aanvulling hebben. Jay Zandbergen zal deze week weer gaan trainen en Hermon (Hagary, red.) is ook op de weg terug. Soms is het dan even slikken als je op de bank komt. Maar het is een groepsgebeuren en dan moet je je zelf ook wel eens weg kunnen cijferen”, aldus de inwoner van Bergschenhoek die zich met zijn ploeg in een riante positie manoeuvreert voor eventueel nacompetitie met de komende weken twee thuiswedstrijden voor de boeg.

Check Also

Een Lansingerland voor iedereen

Lansingerland - Burgemeester Pieter van de Stadt hees vrijdagochtend 11 januari in alle vroegte de regenboogvlag in top bij het gemeentehuis van Lansingerland. “We zijn een gemeente die open staat voor alle burgers; een gemeente dus die er is voor iedereen!” onderstreepte de burgemeester daarbij.

Geef een reactie