zondag 18 november 2018 | week 46
Home » Algemeen » Kunstproject afgesloten in de Kunstgalerie Bleiswijk

Kunstproject afgesloten in de Kunstgalerie Bleiswijk

Kunstproject afgesloten in de Kunstgalerie Bleiswijk

Bleiswijk – Leerlingen van basisschool de Poort (groep7/8) hadden op school een project over kunst in al haar vormen. Deze leerlingen hebben in oktober een bezoek gebracht aan Kunstgalerie Bleiswijk aan de Hoekeindseweg.

Tijdens dit bezoek kregen de leerlingen een rondleiding door de galerie en werd door een viertal kunstenaars uit Lansingerland uitleg gegeven over de getoonde kunst, zoals beelden, schilderijen en foto’s. De eigenaar van de galerie, Tom van Giessen, had een wedstrijd uitgeschreven voor de leerlingen. Zij moesten een mooie en informatieve flyer maken voor de Kunstgalerie Bleiswijk. De leerlingen hebben allemaal hun uiterste best gedaan met een geweldig resultaat. Hele mooie flyers zijn er gemaakt en het was voor de jury een lastige taak om de mooiste te selecteren. Donderdag 1 november om 14.00 uur was de prijsuitreiking in de galerie. In het bijzijn van diverse ouders en familie, werden de winnaars bekend gemaakt. Zeven prijzen werden uitgereikt en natuurlijk was er wat lekkers voor alle leerlingen om mee te nemen. Een geslaagd evenement waarbij de leerlingen op een leuke wijze in contact zijn gekomen met kunst in al haar vormen en zelf ook hun creativiteit hebben kunnen tonen.

Check Also

Lampionnetjes dansen door de nacht

Berkel en Rodenrijs - Het is al jaren een goede gewoonte van de medewerksters van speeltuin De Kievit om in de maand november het Sint Maartenfeest te vieren. Met kinderen, ouders en lampionnetjes die in een lange sliert door de nacht huppelen.

Geef een reactie