donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » Landelijk Atelierweekend in Lansingerland

Landelijk Atelierweekend in Lansingerland

Landelijk Atelierweekend in Lansingerland

Lansingerland – De Kunsttoer Lansingerland is amper achter de rug of een groot aantal kunstenaars doet alweer mee aan het Landelijk Atelierweekend, op zaterdag 17 en zondag 18 november. Kunstgalerie Bleiswijk, Kunstbreak, Atelier Arno Overdevest, Aleid Egas en Henk Franken hopen veel bezoekers te mogen begroeten.

Zaterdag 17 november vindt om 16.00 uur in Kunstbreak de opening plaats van een zeer bijzondere tentoonstelling. Speciaal voor dit Landelijke Atelierweekend zijn negen docenten de uitdaging aangegaan door op elkaars werk te reflecteren en een nieuw werk te maken, geïnspireerd op een werk van een collega. Dit levert vast boeiende ‘schilderijen, tekeningen en /of aquarellen op. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals gratis workshops en demonstraties. Zaterdag 17 november zijn belangstellenden tussen 11.00 en 17.00 uur welkom de expositie te bewonderen. Van 11.00 tot 13.00 uur is er inloop voor een gratis workshop tekenen met grafietpoeder. Om 16.00 uur lichten de docenten het getoonde werk toe.
Zondag 18 november is Kunstbreak op dezelfde tijden geopend met opnieuw van 11.00-13.00 uur de gratis workshop tekenen met grafietpoeder. Van 15.00-17.00 uur is er een sessie modeltekenen, waar bezoekers desgewenst aan mee kunnen doen.
Kunstbreak is gevestigd aan de Wilhelminastraat 5 in Berkel en Rodenrijs, www.kunstbreak.nl.

En verder…

Ook kunstenaars Arno Overdevest, Aleid-Egas en Henk Franken doen mee aan het landelijke Atelierweekend. Zo zet Arno Overdevest de deuren van zijn galerie aan de Meerweg 55 in Berkel en Rodenrijs wagenwijd open. Ook zijn belangstellenden welkom in het atelier van Aleid Egas en Henk Franken aan de Noordersingel 175 te Berkel en Rodenrijs.

Kunstgalerie Bleiswijk, Hoekeindseweg 26, biedt extra workshops en er zijn prachtige exposities ingericht van werk van een negental kunstenaars, onder andere Daphne Oosterlaan en Eugene Daams.
Zaterdag 17 november is er van 14.00-16.00 uur een workshop schilderen. Kunstenaar/schilder Daphne Oosterlaan laat zien en ervaren hoe leuk het is een schilderij te maken in je eigen stijl. Deelname kost € 30,- p.p., inclusief doek 30x30cm en verf. Ervaring is niet vereist. Aanmelden bij Daphne Oosterlaan via daphne@oosterlaan.com.
Zondag 18 november kunnen belangstellenden van 14.00-17.00 uur meedoen aan de workshop fotograferen door kunstenaar /fotograaf Eugene Daams. De praktijk staat centraal. Leren en ervaring opdoen in de praktijk is doelgericht. Deelname kost € 45,- p.p. Aanmelden bij Eugene Daams via: info@dutchimagefactory.com.
Informatie: www.kunstgaleriebleiswijk.nl.
Kunstliefhebbers vinden op www.landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

Check Also

Een Lansingerland voor iedereen

Lansingerland - Burgemeester Pieter van de Stadt hees vrijdagochtend 11 januari in alle vroegte de regenboogvlag in top bij het gemeentehuis van Lansingerland. “We zijn een gemeente die open staat voor alle burgers; een gemeente dus die er is voor iedereen!” onderstreepte de burgemeester daarbij.

Geef een reactie