zondag 18 november 2018 | week 46
Home » Algemeen » Wereld Diabetes Dag in Franciscus Gasthuis

Wereld Diabetes Dag in Franciscus Gasthuis

Rotterdam – In het kader van de Wereld Diabetes Dag vindt er op woensdag 14 november in Franciscus Gasthuis in Rotterdam een informatiemarkt plaats met verschillende activiteiten voor patiënten en geïnteresseerden. Bezoekers kunnen tussen 10.00 tot 15.00 uur informatie krijgen bij verschillende stands van onder andere de diëtiste, de Diabetesvereniging, een diabetes verpleegkundige en verschillende firma’s. De firma’s geven uitleg over insulinepompen en glucosemeters. Ook kan men een bloedsuikermeter laten doen en een eigen smoothie maken op de smoothiefiets. Ook zijn er workshops van de diëtiste en de podotherapeut.
Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft en ook reageert het lichaam niet goed meer op insuline. Er zijn twee vormen van diabetes. Diabetes type 1 en type 2.
De informatiemarkt is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen op elk gewenst moment van 10.00 tot 15.00 uur aansluiten.
Informatie: kijk op www.franciscus.nl/werelddiabetesdag.

Check Also

Lampionnetjes dansen door de nacht

Berkel en Rodenrijs - Het is al jaren een goede gewoonte van de medewerksters van speeltuin De Kievit om in de maand november het Sint Maartenfeest te vieren. Met kinderen, ouders en lampionnetjes die in een lange sliert door de nacht huppelen.

Geef een reactie