maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » Politiek » Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen
Berkel en Rodenrijs - Het buurtpark Gouden Griffelplantsoen ligt tussen de Oudelandselaan en de Vogelwijk en is toe aan een opknapbeurt. Op het ontwerp voor het buurtpark zijn vooral veel positieve reacties ontvangen. Op basis van de ontvangen reacties is er een definitieve ontwerp gemaakt.

Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Berkel en Rodenrijs – Het buurtpark Gouden Griffelplantsoen ligt tussen de Oudelandselaan en de Vogelwijk en is toe aan een opknapbeurt. Op het ontwerp voor het buurtpark zijn vooral veel positieve reacties ontvangen. Op basis van de ontvangen reacties is er een definitieve ontwerp gemaakt.

In het buurtpark is een speelplek voor kinderen van 0-6 jaar en een speelplek voor 6-14 jaar. Daarnaast is er een speel- en sportveld. De speelplekken zijn omringd met voetpaden, groenstroken en watergangen.
Het speeltoestel dat er nu staat, is aan vervanging toe. De buurtbewoners konden kiezen uit drie opties. Er zijn in totaal 72 reacties ontvangen. De meerderheid heeft gekozen voor een speeltoestel in de vorm van een schip.

Aanpassingen ontwerp

Het nieuwe kunstgrasveld krijgt een donkergroene kleur. Daar waar nodig komt er een veilige ondergrond onder en bij de toestellen. De basketbalpaal krijgt een rooster en een net waardoor de bal minder hard op de grond stuitert en hiermee de geluidsoverlast wordt beperkt.
Er komt ook een hondenuitlaatveld. Dit veld wordt voorzien van een goede afscheiding om loslopende honden bij de speelplekken te voorkomen. Rondom het uitlaatveld wordt een hekwerk geplaatst; een gedeelte van het hekwerk wordt afgeschermd door beplanting. Ook geldt er op het hondenuitlaatveld een opruimplicht.
In het definitief ontwerp is rekening gehouden met de openheid van het park. Het Tiny Forest krijgt struiken tot maximaal vier meter hoog. De struiken belemmeren het overzicht van het park niet. Vanwege de veiligheid van het park blijft de verlichting branden.

Planning

De werkzaamheden aan het speel- en sportveld staan gepland vanaf november 2018. Naar verwachting zal het buurtpark half 2019 gereed zijn.
Kijk op de website www.lansingerland.nl voor meer informatie en een animatiefilmpje. Of neem contact op met Eveline van der Velden, afdeling Beheer & Onderhoud via het contactformulier op de website. Vermeld daarbij naam, adres en telefoonnummer en kenmerk POR257 ‘Gouden Griffelplantsoen’.

Check Also

Maalderij Treurniet moet het gezicht van het dorp blijven

Berkel en Rodenrijs - Het is niet voor het eerst dat in deze krant alinea’s gewijd worden aan het stuk gemeentelijk erfgoed Maalderij Treurniet Mengvoeders BV aan de Rodenrijseweg. De productie in de maalderij op deze locatie ligt al een aantal jaren stil. Plannen om het erfgoed voor het nageslacht te behouden zijn er al jaren. Tot genoegen van Nico en zoon Steven Treurniet werden de plannen door veel inwoners van Berkel en gemeentebestuurders met gejuich ontvangen.

Geef een reactie