maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Vrijwilliger bij de Palliatieve thuiszorg

Vrijwilliger bij de Palliatieve thuiszorg

Lansingerland – Welzijn Lansingerland zoekt nieuwe vrijwilligers voor de terminale thuiszorg. Steeds meer mensen willen de laatste fase van hun leven thuis doorbrengen en daar ook sterven. Vaak neemt de partner of familie als vanzelfsprekend de verzorging op zich. Deze intensieve zorg vraagt veel aan tijd, flexibiliteit en organisatie. Vrijwilligers van Welzijn Lansingerland bieden ondersteuning en betrokkenheid. De vrijwillige terminale zorg thuis kan bestaan uit helpen met eten en drinken, een luisterend oor, voorlezen, samen muziek luisteren maar vaak ook gewoon ‘er zijn’.
Men zoekt mensen met een flinke dosis levenservaring. Mensen met een warm hart en een goed inlevingsvermogen. Zij kiezen bewust voor deze kortdurende, intensieve zorg en zijn gemotiveerd om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten bij te staan. Voordat men bij de terminale zorg wordt ingezet volgt men een gerichte cursus.
De vrijwilligers vervangen niet de professionele zorg, maar zijn aanvullend.
Wie informatie wenst, kan contact opnemen met de coördinator informele hulp Maria Boersma, tel. 010 – 5225545 op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur of via de mail: cih@swsl.nl.

Check Also

Auteur Simone Hartman in bibliotheek

Auteur Simone Hartman in bibliotheek Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 6 februari geeft Simone …

Geef een reactie