zondag 18 november 2018 | week 46
Home » fbpost » Veteranendag werd een dag van (h)erkenning en ontspanning

Veteranendag werd een dag van (h)erkenning en ontspanning

Veteranendag werd een dag van (h)erkenning en ontspanning

Lansingerland – Dat de gemeente haar veteranen en hun families koestert en ze graag een dag in het zonnetje wilde zetten werd vrijdagmiddag 5 oktober overduidelijk. Jong en oud genoot tijdens de veteranendag niet alleen van een warm welkom, maar tevens van een gevarieerd aanbod aan activiteiten in en rond het gemeentehuis.

Trees Borkus-Henskens

De hal van het gemeentehuis was voorzien van tafels, stoelen en feestelijke versiering. Nadat alle gasten een plekje hadden gevonden en bijna alle stoelen bezet waren heette burgemeester Pieter van de Stadt iedereen hartelijk welkom. “Na op 30 juni landelijk stilgestaan te hebben bij de nationale herdenking in Den Haag is het vandaag een dag van erkenning en waardering voor onze Lansingerlandse veteranen die belangrijk werk hebben verzet, waardoor wij hier in een prachtig land wonen waar we leed en vreugde in vrijheid met elkaar kunnen delen. We zijn trots op onze veteranen en hopen dat u een fijne dag hebt. Een dag om met elkaar in gesprek te gaan en te genieten van het gebodene.”

Programma

Terwijl alle gasten genoten van een hapje en drankje verzorgde podiumorkest Kunst en Genoegen enkele fraaie stukken. Na een luid applaus volgde ademloze stilte tijdens het verhaal dat de Berkelse verhalenverteller Hans van Woerkom presenteerde. Hierna volgden nog enkele muzikale hoogstandjes van het orkest uit Leiden, waarna de benen werden gestrekt en iedereen buiten in de zon genoot van de oude legervoertuigen die voor het gemeentehuis stonden opgesteld. De jeugd volgde in die tijd buiten een ‘militaire’ bootcamp, daarbij gadegeslagen door een groot deel van de volwassen aanwezigen. Inmiddels was ook de brandweer van Lansingerland gearriveerd. Zij namen eveneens deel aan de dag met een demonstratie van hun werkwijze bij een ongeval.
De dag werd afgesloten met een buffet waarvoor alle gasten werden uitgenodigd. Rond de klok van acht uur kwam er een einde aan een zonnige en geslaagde dag.

Check Also

Lansingerlandse Week van de Mantelzorg valt in goede aarde

Lansingerland - Samen met Welzijn Lansingerland organiseerde de gemeente Lansingerland van 6 tot en met 10 november in de drie kernen De Week van de Mantelzorg. Ook Lansingerland telt veel mantelzorgers, maar ze staan helaas niet allemaal geregistreerd. Degenen die wel bekend zijn konden allemaal een keuze maken uit tal van leuke activiteiten, verspreid over de week.

Geef een reactie