maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Advertorial » Bevlogen sprekers inspireren bij Royal Lemkes

Bevlogen sprekers inspireren bij Royal Lemkes

Bevlogen sprekers inspireren bij Royal Lemkes

Bleiswijk – Tijdens de tweede editie van Duurzame Donderdag op 13 september werden 175 relaties en medewerkers van Royal Lemkes geconfronteerd met de ongemakkelijke waarheid. De gedachte die centraal stond was: “We zijn met elkaar een onderdeel van het probleem, dan zijn we ook met elkaar een onderdeel van de oplossing. Het verschil komt bij ons vandaan, laten we iets doen! Met beide benen op de grond, komen we nooit een stap vooruit.”

Drie bevlogen sprekers brachten inhoud, inspiratie en hebben alle aanwezigen aan het denken gezet. Marieke Kessels, Coördinator Duurzaamheid: “Wij geloven dat elk bedrijf zou moeten streven naar een groenere wereld. Als Royal Lemkes zorgen wij er voor dat onze bedrijfsvoering, onze producten en ons pand steeds duurzamer worden. Door jaarlijks Duurzame Donderdag te organiseren inspireren wij onze externe relaties en collega’s en moedigen wij hen aan om zowel privé als professioneel steeds groenere keuzes te maken.”

Durf te dromen

RTL weerman Reinier van den Berg gaf een inleiding over hoe de mens de klimaatverandering te lijf kan gaan. Harmen Spek van de Plastic Soup Foundation nam de bezoekers mee in de effecten van microplastics op gezondheid en milieu. En Ruud Koornstra, de eerste Nationale Energiecommissaris van Nederland, schetste de treffende uitdaging: “We hebben een verantwoordelijkheid met elkaar, de sector verbetert wel, maar daar komt geen vernieuwing vandaan. Leiderschap en initiatief moet bij ons vandaan komen. Neem initiatief, houd vast aan je dromen, never give up!”
Op de infomarkt presenteerden en serveerden Koppert Biological Systems en Koeckebackers diverse producten als Bio-friet en bio-drankjes. Royal Lemkes gelooft in de kracht van planten. Planten bieden een beter leven, een vitale business en ze leveren een duurzame bijdrage aan een groenere wereld. Maar planten hebben ook een ‘ongemakkelijke waarheid’; bij de productie komt veel CO2 vrij, er worden bestrijdingsmiddelen gebruikt, de planten worden in een plastic pot gekweekt, in een plastic hoes en tray verpakt en worden vervoerd op een container gewikkeld in plastic.
“Wij hebben als branche steeds meer bewustzijn op deze ‘ongemakkelijke waarheid’ en er zijn prachtige initiatieven gestart op diverse vlakken. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. En dat vraagt leiderschap en samenwerking. Zodat we Moeder Aarde mooi achter kunnen laten voor onze kinderen en kleinkinderen,” aldus Michiel de Haan, Managing Director.

Check Also

All You Need Is Love caravan in stormachtig Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - De echte liefde overwint de zwaarste stormen! Dat bleek ook zaterdagmiddag 9 februari rond en in de All You Need Is Love caravan die een plek had gevonden op het Westerwater in een winderig Berkel Centrum ter gelegenheid van de naderende Valentijnsdag.

Geef een reactie