maandag 17 december 2018 | week 51
Home » Algemeen » Rondleiding door ’t Koetshuys

Rondleiding door ’t Koetshuys

Rondleiding door ’t Koetshuys

Berkel en Rodenrijs – De renovatie van de 150 jaar oude r.k. O.L.V. Geboortekerk is bijna afgerond en om dat heugelijke feit te vieren wordt er op zondagmiddag 7 oktober een rondleiding en presentatie gegeven. Vanaf 13.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom.

De locatie is de schitterende zaal ’t Koetshuys in het souterrain van de kerk. De ingang naar deze zaal is de oude ingang van kringloopwinkel De Paardestal. In groepjes zal een rondleiding gegeven worden in het souterrain en via een mooie trap kan iedereen naar de kerkzaal lopen om de nieuwe inrichting en banken te zien. Om 14.30 uur start de presentatie met foto’s van de historie van de kerk en alle bebouwing die er in het verleden omheen heeft gestaan. Veel van deze foto’s zijn nog niet eerder getoond. De presentatie wordt verzorgd door de historische Vereniging van Berkel en Rodenrijs (HVBR). Indien de tijd het toelaat zal er ook een preview getoond worden van de Historische Fietsroute Berkel en Rodenrijs, waaraan op dit moment hard gewerkt wordt. De HVBR is op verzoek van velen gestart met het maken van dit boek met een route door heel Berkel en Rodenrijs. Het geheel wordt een vervolg op het eerder succesvol uitgebrachte boek Historische Wandelroute Berkel Centrum. Het streven is om het fietsboek te kunnen presenteren op de ALV van de historische vereniging op 10 november. Om 13.30 uur start het officiële gedeelte voor de leden van de HVBR (lidmaatschap € 12,50 per jaar). Niet-leden zijn welkom vanaf 15.00 uur voor de presentatie.

Check Also

Voor elk kind brandde een kaarsje

Lansingerland - Elke tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. De dag waarop er wereldwijd aandacht is voor alle overleden kinderen. Op Wereldlichtjesdag worden er wereldwijd openbaar toegankelijke bijeenkomsten georganiseerd en kaarsen ontstoken. Ook in Lansingerland.

Geef een reactie