vrijdag 19 oktober 2018 | week 42
Home » Algemeen » Rondleiding door ’t Koetshuys

Rondleiding door ’t Koetshuys

Rondleiding door ’t Koetshuys

Berkel en Rodenrijs – De renovatie van de 150 jaar oude r.k. O.L.V. Geboortekerk is bijna afgerond en om dat heugelijke feit te vieren wordt er op zondagmiddag 7 oktober een rondleiding en presentatie gegeven. Vanaf 13.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom.

De locatie is de schitterende zaal ’t Koetshuys in het souterrain van de kerk. De ingang naar deze zaal is de oude ingang van kringloopwinkel De Paardestal. In groepjes zal een rondleiding gegeven worden in het souterrain en via een mooie trap kan iedereen naar de kerkzaal lopen om de nieuwe inrichting en banken te zien. Om 14.30 uur start de presentatie met foto’s van de historie van de kerk en alle bebouwing die er in het verleden omheen heeft gestaan. Veel van deze foto’s zijn nog niet eerder getoond. De presentatie wordt verzorgd door de historische Vereniging van Berkel en Rodenrijs (HVBR). Indien de tijd het toelaat zal er ook een preview getoond worden van de Historische Fietsroute Berkel en Rodenrijs, waaraan op dit moment hard gewerkt wordt. De HVBR is op verzoek van velen gestart met het maken van dit boek met een route door heel Berkel en Rodenrijs. Het geheel wordt een vervolg op het eerder succesvol uitgebrachte boek Historische Wandelroute Berkel Centrum. Het streven is om het fietsboek te kunnen presenteren op de ALV van de historische vereniging op 10 november. Om 13.30 uur start het officiële gedeelte voor de leden van de HVBR (lidmaatschap € 12,50 per jaar). Niet-leden zijn welkom vanaf 15.00 uur voor de presentatie.

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie