vrijdag 19 oktober 2018 | week 42
Home » Algemeen » Concert Concordia in Cultuurfabriek
Bergschenhoek - Op zaterdag 6 oktober geeft het fanfare-orkest van muziekvereniging Concordia voor het eerst een concert in de Cultuurfabriek. In dit concert staat het fanfarerepertoire centraal; dus iets minder bekende muziek maar daarentegen zeer mooie klanken waarbij de fanfarebezetting van het orkest het meest tot zijn recht komen.

Concert Concordia in Cultuurfabriek

Concert Concordia in Cultuurfabriek

Bergschenhoek – Op zaterdag 6 oktober geeft het fanfare-orkest van muziekvereniging Concordia voor het eerst een concert in de Cultuurfabriek. In dit concert staat het fanfarerepertoire centraal; dus iets minder bekende muziek maar daarentegen zeer mooie klanken waarbij de fanfarebezetting van het orkest het meest tot zijn recht komen.

Op zaterdag 6 oktober is het de première van het orkest in de Cultuurfabriek. Het voormalige Spectrum is gedeeltelijk omgebouwd en gerenoveerd waardoor er meerdere culturele gezelschappen een onderkomen kunnen hebben. Dit eerste concert zal blijken of ook de akoestiek verbeterd is. Het orkest van muziekvereniging Concordia zet in dit Najaarsconcert de specifieke klank van het fanfare-orkest centraal. Hiervoor worden drie symfonische werken ten gehoor gebracht. De Ruigewaard, Zwaanriddersage en Swan on the Hill. In al deze stukken wordt een verhaal verteld door middel van muziek. Het muziekstuk De Ruigewaard is geïnspireerd op een grote polder in de provincie Groningen. Kort na de inpoldering rond 1500 ontstond er een nederzetting op de plaats waar nu het dorp Grijpskerk is gelegen. Dit gegeven vormde de inspiratiebron voor dit concertwerk – samen met een als leidmotief gebruikt 13e-eeuws gregoriaans thema: het Dies Irae. Het concert wordt vrolijk afgesloten met The Mask of Zorro waar de herkenbare Mexicaanse klanken van de gelijknamige film. Hierna kunnen bezoekers de geheel nieuw ingerichte bar van de Cultuurfabriek even bekijken.
Iedereen is welkom op zaterdag 6 oktober in de Cultuurfabriek, Groeneweg 51. Het concert begint om 20.00 uur, zaal open 19.50 uur. De toegang is een vrijwillige donatie. Voor meer informatie over dit concert of muziekvereniging Concordia zie www.concordiabergschenhoek.nl.

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie