maandag 17 december 2018 | week 51
Home » fbpost » Besosloop trekt weer veel belangstellenden

Besosloop trekt weer veel belangstellenden

Besosloop trekt weer veel belangstellenden

Bergschenhoek – Honderden kinderen, ouders en grootouders waren present tijdens de voor de 32ste keer georganiseerde Besosloop in Bergschenhoek. In de weken voor de loop gingen de kinderen van de verschillende basisscholen op stap om zoveel mogelijk sponsoren te vinden voor de rondjes die ze van plan waren te gaan lopen.

Trees Borkus-Henskens

Woensdagavond 26 september om half zeven was de start van de een uur durende loop. Ria Schmitz van de Stichting PhySCI was present om het startsein te geven, maar de kinderen in de voorste rijen waren zo enthousiast dat ze al begonnen te rennen voor het lint helemaal was opgerold.
Stichting PhySCI – dat staat voor Physiotherapy Support Children International – is dit jaar gekozen als het goede doel voor de opbrengst van de Besosloop. De Stichting, opgezet door fysiotherapeut Ria, bereikt de allerarmste kinderen met een beperking in Bangladesh en Nepal en vindt oplossingen. Niet alleen voor de kinderen (die niet altijd even welkom zijn), maar ook voor de mensen rond de kinderen. “We scholen lokale werkers, de moeders van de kinderen ondersteunen we en betrekken ze bij de dagbesteding, het onderzoek en de behandeling. We adviseren en geven huiswerkoefeningen mee,” vertelt Ria die in Nederland werkt met meervoudig beperkte kinderen en ook wel de vliegende fyso wordt genoemd. Voor meer informatie: www.physci.nl.
Een heel uur mochten de kinderen rondjes rennen vanaf de Beukvaren, rond het water en weer terug. De meesten begonnen hard, maar kozen van lieverlee voor een wat rustiger tempo naarmate het uur vorderde. Het was leuk te zien dat ze toch nog een sprint wilden trekken als ze in de buurt van bekenden kwamen die hen langs de kant stonden aan te moedigen. Ook vaders en moeders renden mee om te kinderen te stimuleren. Na elk rondje mochten de kinderen een stempel in hun kaartje bij laten zetten. Voor alle deelnemers was er na afloop een prachtige herinneringsmedaille en een heerlijk ijsje. Maar daarmee kwam er geen einde aan de organisatie. Met de lijsten over de gelopen rondjes kunnen de kinderen de komende twee weken hun verdiende geld ophalen bij de sponsoren. Als al het geld binnen is kan de cheque worden overhandigd aan de vertegenwoordigers van het goede doel.

Check Also

Humanitas deelt bij 10-jarig bestaan Hartenwensen uit

Bleiswijk - Woensdagavond 28 november werd het 10-jarig bestaan gevierd van Humanitas Lansingerland met bestuur en vrijwilligers in SPEEL!, de bijzonder mooie speelgoedwinkel die is gevestigd in de voormalige bibliotheek aan de Dorpsstraat. Humanitas heeft haar kantoor boven de winkel en mocht voor haar jubileum de winkelruimte beneden gebruiken. Voor een aantal inwoners van Lansingerland werd het wel een heel bijzondere avond: Humanitas deelde vanwege haar jubileum een aantal Hartenwensen uit.

Geef een reactie