dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Bergboezem gebruikt als opslag

Bergboezem gebruikt als opslag

Bergboezem gebruikt als opslag

Berkel en Rodenrijs – Na de overvloedige regenval van woensdag 5 september werd besloten water in te laten in de Bergboezem. Omdat de polder van Berkel laag ligt en de tussenboezem veel water te verwerken kreeg, besloot men die boezem te ontlasten en water naar de Bergboezem in Rodenrijs te laten gaan. Ook de Voorafsche Polder werd ingezet als bergboezem. Een dag later – toen de zware buien achter de rug leken – werd de Bergboezem weer leeggepompt en kon het water via de tussenboezem door naar de Schie om verder afgevoerd te worden.

Check Also

TooropMavo en Vak College Hillegersberg: kleinschalig en modern

Hillegersberg - De TooropMavo en het Vak College Hillegersberg zijn beide in Hillegersberg gevestigd. In dit artikel een kennismaking met beide scholen.

Geef een reactie