dinsdag 20 november 2018 | week 47
Home » Algemeen » Bergboezem gebruikt als opslag

Bergboezem gebruikt als opslag

Bergboezem gebruikt als opslag

Berkel en Rodenrijs – Na de overvloedige regenval van woensdag 5 september werd besloten water in te laten in de Bergboezem. Omdat de polder van Berkel laag ligt en de tussenboezem veel water te verwerken kreeg, besloot men die boezem te ontlasten en water naar de Bergboezem in Rodenrijs te laten gaan. Ook de Voorafsche Polder werd ingezet als bergboezem. Een dag later – toen de zware buien achter de rug leken – werd de Bergboezem weer leeggepompt en kon het water via de tussenboezem door naar de Schie om verder afgevoerd te worden.

Check Also

Vrijwillige Palliatieve Terminale ThuisZorg

Geboren worden en sterven, zij horen bij elkaar. Geboorte... hierover praten wij gemakkelijk en graag. Over het sterven, de dood liever niet. Wij weten dat het ooit in ons leven komen gaat. Het toelaten van gedachten hierover in jezelf maar ook het spreken erover, brengen de dood dichterbij terwijl je die juist nog graag wat op afstand wilt houden. Even nog maar niet over denken, praten... Zo herkenbaar.

Geef een reactie