maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Ladies Ride doet ook Lansingerland aan

Ladies Ride doet ook Lansingerland aan

Ladies Ride doet ook Lansingerland aan

Lansingerland – Het terrein voor het gemeentehuis van Lansingerland kreeg zondag 9 september een invasie van fietsende vrouwen te verwerken. Als onderdeel van de Ladies Ride bood de gemeente aan de organisatie van de lunch voor haar rekening te nemen. Het werd niet alleen een rustplek, maar ook een hele gezellige ontmoetingsplek.

Trees Borkus-Henskens

Tussen half twaalf en half drie stapten rond de 2.500 vrouwen op het plein voor het gemeentehuis van de fiets om samen te genieten van de lunch die verzorgd werd door medewerkers van de gemeente. De Ladies Ride is een fietstocht voor dames en staat garant voor een leuke dag uit met familie, vriendinnen, sportmaatjes of collega’s. Bewegen voor jong en oud en gezelligheid gaan hand in hand.

Groot evenement

In 2005 ging de eerste Ladies Ride van start op initiatief van Leontien van Moorsel. Die heeft nu het stokje overgedragen aan haar opvolgers met in de organisatie tevens Berkelaar Lars van den Broek. Veel staat bij Lars in het teken van het wielrennen, want hij is de partner van Chantal Blaak. Zij was zondag eveneens van de partij en fietste de route van 100 kilometer als ambassadrice van de Ladies Ride mee.
Wethouder van Rotterdam Sven de Langen gaf zondagochtend rond half elf het startschot in Nesselande. De dames konden zich inschrijven voor de 100, de 65 of de 35 kilometer fietsen door de regio. De racefietsers voor de 100 km gingen als eersten van start, waarna de 65 en 35 kilometerrijders volgden; allemaal in herkenbare shirts. Met in die laatste groep ook wethouder Ankie van Tatenhove. Alle routes kwamen halverwege samen op het terrein voor het gemeentehuis in Bergschenhoek waar een verzorgde lunch klaar stond, gesponsord door PLUS Koelhuis. Op het terrein konden de fietsende deelnemers zich onder het genot van muziek, een gezellig praatje met de andere deelnemers voorbereiden op de tweede helft van hun tocht. Op 9 kilometer voor de finish werden de dames later op de dag ook nog welkom geheten bij Wooning aan de Leeuwenhoekweg voor een kopje koffie of thee.

Persoonlijk

“Het werd een heel persoonlijke rit,” kijkt Lars zondag na afloop van de rit op de dag terug. “Elke deelnemer kreeg een startnummer uitgereikt met daarop tevens haar eigen naam. Menigeen werd daardoor onderweg persoonlijk aangemoedigd. Op het start- en finishterrein in Nesselande was het ook een groot feest. Met workshops, foodtrucks, muziek, regionale artiesten en Gaston die alles vrolijk aan elkaar praatte terwijl de dames in groepjes het eindpunt bereikten van hun mooie tocht. We hadden bovendien heel veel geluk met het weer; goed fietsweer voor iedereen. Dat maakt het feest nog mooier.” Vlak voor het einde van de dag kwamen de laatste fietsers even voor half zes de finish over. Ze hadden er een leuke en complete dag van gemaakt met meerdere stops onderweg. Zonder haast en ontspannen. Ook zij ontvingen een roos voor hun inzet. Aan de Ladies Ride zat ook een goed doel verbonden: het Sophia Kinderziekenhuis waar alle deelnemers een bijdrage aan konden doneren.

Check Also

Laurens Lyceum kiest voor ‘Leren zonder grenzen’

Hillegersberg - Het Laurens Lyceum, op de grens van Lansingerland en Hillegersberg, introduceerde onder leiding van de toenmalige rector Alfred van der Heijden, vier jaar geleden het Flexrooster en plukt daar nu de vruchten van. De bewuste keuze voor lesblokken van tachtig minuten en de blik gericht op innovatief onderwijs, resulteerde in een boost voor de school als geheel. “Aan leren zit geen limiet; wij gaan uit van leren zonder grenzen,” aldus rector Mariska Davids.

Geef een reactie