maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Algemeen » Goede belangstelling voor de Buitenbioscoop

Goede belangstelling voor de Buitenbioscoop

Goede belangstelling voor de Buitenbioscoop

Lansingerland – Jongerenwerk Lansingerland organiseerde zaterdagavond 8 september voor de tweede keer de Buitenbioscoop op het evenemententerrein van het Annie M.G. Schmidt park. Met een aanbod aan films voor alle leeftijden.

Trees Borkus-Henskens

De avond begon spannend voor de jongerenwerkers en met name voor Bas de Rooij die alle opnames maakte. Zij hadden met elkaar de film Lansingerland Bastards zowel bedacht als uitgewerkt. Het was spannend om de reacties van het publiek te zien, want zaterdagavond was de première. Maar al snel bleek dat niemand zich zorgen hoefde te maken, want de film viel in de smaak bij jong en oud.

Voor jong en oud

Om half acht startte op het grote doek midden op het terrein de film voor de kinderen met Pieter Konijn. Een leuke en stoere live action animatiefilm waar ook de rest van de familie van kon meegenieten. De film speelde zich af in de achtertuinen van meneer Verhoef en buurvrouw Bea, waar de familie van Pieter Konijn allerlei avonturen rondom de moestuin van meneer Verhoef beleefde. De toeschouwers hadden allemaal een goed plekje weten te vinden. Op stoelen, maar ook op de trappen of op kleedjes. En natuurlijk mocht de popcorn niet ontbreken.
Om negen uur werd het bedtijd voor de jongste groep. De leeg gekomen plekken werden ingenomen door de jongeren die ook eerst naar de Lansingerland Bastards keken. Ontstaan uit het idee om een ‘jong en oud’ activiteit te organiseren. Jongerenwerk Lansingerland heeft samen met jongeren de sketches verzonnen die de ouderen mochten spelen.
Maar de jongeren kwamen ook voor de film waarvan de titel nog even geheim bleef. Het bleek de nieuwe en dit jaar pas uitgekomen actie- en avonturenfilm Tomb Raider met Lara Croft die Alicia Vikander speelt.
Aan het einde van de avond tevreden gezichten van zowel de organisatoren als de bezoekers. Van die laatste groep mag de avond zeker een derde editie krijgen.

Check Also

Bleiswijkse leerlingen sluiten zich aan bij klimaatmars

Lansingerland - Per brief vroeg zij de directeur van haar school - basisschool Anne Frank - toestemming om donderdag 7 februari aan te mogen sluiten bij de klimaatmars in Den Haag; Dana van der Spek uit Bleiswijk, pas 12 jaar, maar heel bewust levend. Ook haar achternichtje Rosa Ellens (17) reisde mee naar Den Haag. “Het gaat om onze generatie. Nederland gaat het klimaatakkoord niet halen, maar we moeten vandaag al beginnen anders zijn we te laat!”

Geef een reactie