dinsdag 25 september 2018 | week 39
Home » Algemeen » Parkzoom 3 groeit verder

Parkzoom 3 groeit verder

Parkzoom 3 groeit verder

Bergschenhoek – Met het heien van de eerste paal, op vakkundige wijze verricht door wethouder Albert Abee, groeit de wijk Parkzoom 3 weer een stukje verder naar realisatie. Bouwbedrijf Vink gaat 38 rij- en hoekwoningen bouwen in opdracht van ontwikkelaar Zondag.

Trees Borkus-Henskens

Kopers en andere belangstellenden kwamen dinsdagmiddag 4 september richting het bouwterrein aan de Tjeerd Kuipersstraat om samen getuige te zijn van het slaan van de eerste officiële paal. Na een welkom van Frans Vink, die vertelde dat de voorbereidingen soepel waren verlopen en dat hij hoopte dat de bouw net zo soepel zou gaan, trok de wethouder de jas aan om zijn inmiddels op tal van andere bouwwerken opgedane ervaring in praktijk te brengen.

Parkzoom 3

Parkzoom 3 is de nieuwste wijk van Parkzoom in Bergschenhoek. Een levendige, populaire en dorps opgezette wijk met goede openbaar vervoer verbindingen en met het uitgestrekte Annie M.G. Schmidtpark in de ‘achtertuin’, met zwembad De Windas en veel speelvoorzieningen. Bovendien het centrum van Bergschenhoek en een Gezondheidscentrum in de nabijheid. Er verrijzen woningen in soorten en maten: van starterswoningen tot vrijstaande (water)woningen. De hele wijk is ontwikkeld door dezelfde architect en dat is te zien! De wijk is één geheel maar wel voorzien van diverse accentverschillen zoals diversiteit in de raampartijen, baksteengebruik en dakkappen. Het bouwproject van Vink heeft naar verwachting een bouwtijd van ongeveer een jaar. “Een eerste paal is altijd weer een mooi moment waar een lange en intensieve periode aan vooraf is gegaan,” aldus de wethouder. “Dit worden er 38 van de in totaal 263 woningen. De wijk zal over drie jaar zijn volgebouwd.”

Check Also

Rotta Kapoentjes gaan weer starten

Bergschenhoek - Buiten valt er altijd genoeg te zien en te horen. De zomer komt op zijn einde en de herfst laat zich al zien. Een heerlijke periode om een nazomer-ontdektocht te doen met uw kind of kleinkind. Bladeren, zaden en welke kriebeldiertjes zie je nu? Woensdag 26 september is het weer tijd voor mini-avontuur bij de Rotta Kapoentjes.