maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Nieuws » Podiumplaatsen voor de inwoners van Lansingerland

Podiumplaatsen voor de inwoners van Lansingerland

100-ste G.S. van den IJssel De Ster van Berkel

Podiumplaatsen voor de inwoners van Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – De 63-ste Berkelse wielerdag zal de boeken ingaan als één waar veel prijzen in eigen huis werden gewonnen: vier podium plekken voor Lansingerlanders. De eerste plaats voor Sten Verzijl bij de junioren. Een derde plaats voor Lars Seldenhuis bij de Nieuwelingen en voor Erwin Meijer uit Berkel en Rodenrijs bij de Amateurs/ Sportklasse. Hoekenaar Frans van Winden pakte bij de 40+ een tweede plaats.

Rien Kuyvenhoven

Met de podiumplaatsen voor rijders uit eigen dorp was het voor de organisatie vanzelfsprekend een geslaagde dag. Sten Verzijl (17) was na afloop helemaal in zijn nopjes toen hij de huldiging had ondergaan. Hij begon in 2011 voor het eerst aan de wielersport bij het Scholenproject van Herman Pruisken. Hij weet dan meteen dat hij na drie jaar voetbal zijn ware sportieve passie gevonden heeft. De techniek van het fietsen, de snelheid, het duel met jezelf en met de tegenstander zijn elementen van het fietsen die Sten enorm aanspreken. “In Berkel winnen voelt goed. Ik heb het twee jaar geleden ook geprobeerd bij de Nieuwelingen”, weet student Sport en Bewegen. Het seizoen is voor hem nog niet afgelopen en de jeugdige renner kijkt naar de toekomst. “Als renner van Cervélo Goodzo mag ik belangrijke klassiekers rijden met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap voor studenten in Zevenhuizen. Met deze overwinning in het achterhoofd ga ik met zelfvertrouwen het slot van het seizoen in.”

Nostalgie

Een pronkstuk was de ploegleiderswagen van Raleigh die het parcours op ging bij de vliegende sart van de 40+ rijders. De wagen heeft de tand des tijds doorstaan dankzij John van Ierland, die het voertuig uit 1980 wist te redden van de sloop. Van Ierland: “Ik vond hem bij een boer in Lochem. Eén kant was door brand grotendeels verwoest. In het dasboardkastje lag nog een bril van Peter Post. Ik heb hem weer in de oude staat weten terug te brengen en doet nu dienst bij festiviteiten. Het is een benzine Mercedes. Bij Peter Post was dat een eis, terwijl andere wagens diesels waren. We tuigen hem op met oude fietsen, dan blijft het nostalgie.”

Goede doel

De organisatie had aan dit sportieve evenement een goed doel gekoppeld. Dit jaar was dat het Hospice Lansingerland. Het bestuur heeft tijdens deze dag een cheque overhandigt aan Gerard Lexmond, vrijwilliger van het Hospice. Het was een sportieve dag die dit jaar verschoond bleef van regen. Meer toeschouwers was op zijn plaats geweest gezien de vele activiteiten. Het bestuur van De Ster van Berkel gaat moeite doen om een vrouwenkoers te realiseren. Met de Berkelse Chantal Blaak hebben ze een mooi visitekaartje in huis. Voorzitter Leon Brabander kon in zijn slotwoord concluderen dat het een fraaie dag was met dank aan alle sponsoren en de hoofdsponsor.

Uitslagen

Nieuwelingen:
1. Loe van Belle (Zoetermeer), 2. Thomas Mijnsberge (Rotterdam), 3. Lars Seldenthuis (Berkel en Rodenrijs), 4. Jos Blok (Gouda), 5. Salvador Alvarado (Rotterdam), 12. Thijs Brugging (Bleiswijk), 21. Bas van der Burg (Bergschenhoek), 26. Tom Tiegelaar (Bleiswijk), 29. Thijs Havenaar (Berkel en Rodenrijs), 31. Kenley Boxhoorn (Bergschenhoek)

Junioren:
1. Sten Verzijl (Berkel en Rodenrijs), 2. Martijn Rassenberg (Terheijden), 3. Rick Pluimers (Enter), 4. Olav Kooij (Numansdorp), 5. Sam Gademan (Beek)

Masters 40+:
1. Jeroen Martens (Rotterdam), 2. Frans van Winden (Bergschenhoek), 3. Arjan Seunninga (Ede), 4. Arje de Waard (Dordrecht), 5. Peter Fils (Pijnacker), 11. Bert Havenaar (Berkel en Rodenrijs), 31. Art van Winden (Berkel en Rodenrijs)

Amateurs/Sportklasse:
1. Teun Groeneveld (Nieuw Vennep), 2. Tjalle de Jong (Wageniengen), 3. Erwin Meijer (Berkel en Rodenrijs), 4. Robert Schaap(Leidschendam), 5. Martijn de Groot (Gorichem), 9. Albert van Riessen (Berkel en Rodenrijs),
32. Jasper van den Broek (Berkel en Rodenrijs)

Check Also

Tafeltennis

Berkel en Rodenrijs – Bij Jeugd 1 (landelijk A) was de wedstrijd uitgesteld. Jeugd 2 …

Geef een reactie