dinsdag 13 november 2018 | week 46
Home » Algemeen » Wereld Alzheimer Dag
Lansingerland - Jaarlijks wordt op 21 september wereldwijd aandacht besteed aan de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. De Dementieketen Lansingerland organiseert dit jaar een filmavond en een toneelvoorstelling met informatiemarkt ter gelegenheid van deze dag.

Wereld Alzheimer Dag

Wereld Alzheimer Dag

Lansingerland – Jaarlijks wordt op 21 september wereldwijd aandacht besteed aan de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. De Dementieketen Lansingerland organiseert dit jaar een filmavond en een toneelvoorstelling met informatiemarkt ter gelegenheid van deze dag.

Alle inwoners van Lansingerland worden van harte uitgenodigd om één of beide van deze activiteiten te bezoeken.

Op 19 september organiseren het Alzheimercafé en Bibliotheek Oostland een filmavond in café Ontmoet!, Wilheminstraat 1a in Bergschenhoek. De zaal gaat om 19.00 uur open en de film start om 19.30 uur. Getoond wordt de film ‘The Leisure seeker’. De film gaat over John en Ella. Hij heeft de ziekte van Alzheimer; zij is ernstig ziek. Toch maken ze een verrassende reis met de camper. Het is een komisch drama met de acteurs Helen Mirren en Donald Sutherland.

Op 24 september speelt Thomas Borggrefe zijn nieuwste stuk ‘Helderman’ in het gemeentehuis van Lansingerland. Helderman is een voorstelling over dementie, vergeten, gelukkig zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood. Voorafgaande en na afloop van het toneelstuk is er een informatiemarkt waar u terecht kunt met uw vragen over dementie. De informatiemarkt begint om 19.00 uur, het toneelstuk om 20.00 uur en om 21.00 uur gaat Thomas Borggrefe in gesprek met het publiek.
Voor beide activiteiten is de toegang gratis en aanmelden niet nodig.

Check Also

Gouden Buurten vullen zich

Berkel en Rodenrijs - Het heien van palen klinkt de bewoners van de Gouden Buurten inmiddels vertrouwd in de oren. Zo ook vorige week toen de officiële eerste paal van bouwstroom 4B in de Gouden Harp de grond in ging. Wethouder Albert Abee en toekomstig bewoonster Laura Wu klommen samen in de heimachine om de klus te klaren onder toeziend oog van alle toekomstige bewoners, maar ook van de architect van de hele wijk Laura Vostrovsky die een kijkje kwam nemen bij het officiële moment.

Geef een reactie