donderdag 15 november 2018 | week 46
Home » Algemeen » Cursussen en workshops rondom scheiden
Lansingerland - Kwadraad maatschappelijk werk organiseert dit najaar een aantal cursussen en workshops rondom scheiden. Deze worden gehouden in De Stander, Wilhelminastraat 1 te Bergschenhoek. Aanmelden kan via de website www.kwadraad.nl of telefonisch 088 900 4000. Deelname is gratis.

Cursussen en workshops rondom scheiden

Cursussen en workshops rondom scheiden

Lansingerland – Kwadraad maatschappelijk werk organiseert dit najaar een aantal cursussen en workshops rondom scheiden. Deze worden gehouden in De Stander, Wilhelminastraat 1 te Bergschenhoek. Aanmelden kan via de website www.kwadraad.nl of telefonisch 088 900 4000. Deelname is gratis.

Op 13 september (19.30-21.00) en 9 oktober (09.00-10.30 uur) wordt de informatiebijeenkomst ‘Scheiden, wat nu?’ gehouden. Tijdens deze workshop krijgen de aanwezigen een beeld van wat er bij een scheiding komt kijken en welke stappen ze daarin kunnen zetten en welke beslissingen er genomen moeten worden.

De training ‘Gescheiden Opvoeden’ bevat vier bijeenkomsten, telkens van 19.30-21.00 uur, en start op 20 september.
In deze cursus wordt samen gezocht naar antwoorden op vragen als ‘Kunnen kinderen met verschillende regels omgaan?’, ‘Hoe kan ik mijn kinderen toch een fijn gezinsleven bieden?’, ‘Hoe ga ik om met de kinderen van mijn nieuwe partner? Ik hoor dat ik mijn kinderen voortrek.’ en ‘Hoe kom ik los van die negatieve emoties?’.

KIES

De spel- en praatgroep KIES helpt kinderen van wie de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Tijdens de spel- en praatgroep leren kinderen de scheiding beter te begrijpen. Ze verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en leren hun vragen en angsten te uiten. Door te communiceren met ‘ik-boodschappen’ kunnen ze gemakkelijker omgaan met conflicten. Zo ontstaat een gedragsverandering: kinderen krijgen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Start 27 september, acht bijeenkomsten van 16.00-17.00 uur. Kijk voor alle data op Kwadraad.nl/kalander of bel 088 900 4000. Ouderbijeenkomsten: 17 september, 19.30-20.00 uur en 29 november, 19.30-20.30 uur.

Check Also

Vrijwillige Palliatieve Terminale ThuisZorg

Geboren worden en sterven, zij horen bij elkaar. Geboorte... hierover praten wij gemakkelijk en graag. Over het sterven, de dood liever niet. Wij weten dat het ooit in ons leven komen gaat. Het toelaten van gedachten hierover in jezelf maar ook het spreken erover, brengen de dood dichterbij terwijl je die juist nog graag wat op afstand wilt houden. Even nog maar niet over denken, praten... Zo herkenbaar.

Geef een reactie