dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Zonnige en verrassende braderie in Berkel Centrum

Zonnige en verrassende braderie in Berkel Centrum

Zonnige en verrassende braderie in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs – Met een groot aantal kramen en heel veel bezoekers vond zaterdag 1 september de braderie van Lansingerland plaats. Een jaarlijks hoogtepunt op de eerste zaterdag van de maand september en uitgegroeid tot een gezellige traditie.

Toch was een deel van die bezoekers ditmaal verrast. Met een deels andere plek voor de kramen, want het oudste deel van het centrum wordt momenteel flink aangepakt en daar was geen veilige plaats voor kramen en bezoekers. Dus werd deze keer uitgeweken naar het nieuwste deel, maar ook naar de parkeerplaats daarbij waar een lange rij kramen werd geplaatst. Het was even wennen, maar veel bezoekers vonden het zo gezellig dat ze zand, borden en stenen van de Kerkstraat trotseerden en gezellig verder wandelden richting de Kerksingel om ook daar een kijkje te nemen bij de ondernemers die iets leuks te bieden hadden.

Grote variatie

Er was in de kramen van alles te vinden. Niet zo verwonderlijk dan ook dat er flink met tassen werd gesjouwd. Ook de ijscoman deed goede zaken, want het bleef de hele dag stralend weer die bovendien ook hongerig en dorstig maakte gezien de volle terrassen. Leuk was ook de hoek die TOGB tafeltennis invulde met tafels om iedereen in de gelegenheid te stellen het eens te proberen met een batje en een balletje. Om vervolgens te ontdekken dat dit nog echt niet meeviel. Rock’in Billy met zijn mobiele jukebox wandelde door het centrum. Met zijn swingende muziek, maar ook met zijn ballonfiguren maakte hij er voor jong en oud een feestje van. Aan het einde van een drukke zaterdag konden de winkeliers terugzien op een gezellige braderie. Met veel tevreden bezoekers, de zon hoog aan de hemel en goede zaken (afgaand op alle volle tasjes).

Check Also

Mindfulness in Wel-Kom!

Lansingerland – Welzijn Lansingerland start op 22 januari een cursus mindfulness in Wel-Kom!, ds. van …

Geef een reactie