dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » Feestelijke opening nieuw kunstgrasveld TOGB

Feestelijke opening nieuw kunstgrasveld TOGB

Feestelijke opening nieuw kunstgrasveld TOGB

Berkel en Rodenrijs – TOGB heeft dan wel in de eerste bekerwedstrijd tegen buurman CVV Berkel een 0-7 nederlaag geleden, de opening van het nieuwe kunstgrasveld was een feestelijke gebeurtenis. De opening werd verricht door burgemeester Pieter van de Stadt samen met pupil van de week Koen Vermeulen.

Het tweetal knipte gezamenlijk een geel-zwart lint door, waarna beiden de aftrap van de bekerwedstrijd verrichtten. Lansingerlands eerste burger feliciteerde de club met de uitbreiding van deze faciliteit voor de leden. “En volgende week zal ook veld 5 beschikbaar zijn voor de vereniging”, beloofde Van de Stadt het bestuur van TOGB. “Ik ben er trots op dat TOGB uit zijn voegen barst. Want we willen met z’n allen een sportieve gemeente zijn!”

Verleden

Bij TOGB en CVV Berkel was het zaterdag gissen hoeveel wedstrijden de clubs officieel in KNVB verband tegen elkaar hebben gespeeld. Veel leden waren de mening toegedaan dat dit de eerste keer was.
‘Berkels archivaris’ Bram Bos weet het echt. “Dit was de derde maal in het bestaan van de twee clubs. De eerste keer was op 25 augustus 1987 met de uitslag Berkel – TOGB 0-2. De tweede keer was het drie jaar later op 21 augustus 1990 toen Berkel met 1-2 van TOGB verloor”, aldus de inwoner van Schiebroek, archivaris van het Rotterdamse Xerxes/DZB, die ook van Berkel veel informatie uit het verleden in zijn bezit heeft.

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie