maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Fietsestafette Welzijn Lansingerland krijgt 80 deelnemers op de pedalen

Fietsestafette Welzijn Lansingerland krijgt 80 deelnemers op de pedalen

“Het gaat om bewegen, gezelligheid en onderling contact”

Fietsestafette Welzijn Lansingerland krijgt 80 deelnemers op de pedalen

Lansingerland – Vanuit verschillende richtingen kwamen woensdag 29 augustus zo’n 80 fietsers naar Ontmoet! in Bergschenhoek, het vertrekpunt voor een gezellige fietsestafette. Ze was georganiseerd door de Stichting Welzijn Lansingerland. Het weer viel mee: niet te warm, niet te koud en af en toe een spatje regen, maar uiteraard zaten de regenjassen voor alle zekerheid al onder de snelbinders.

John Hofman

In Ontmoet! vond er, na koffie met een appelpunt, eerst een warming-up plaats om de beenspieren wat los te maken. Hierna gaf wethouder Ankie van Tatenhove het startsein door de groep 55-plussers een hart onder de riem te steken dat ze uitstekend bezig waren. “Ik heb gezegd, dat ze tijdens de rit af en toe een ‘nieuwe’ buur moeten opzoeken en niet constant naast of met dezelfde deelnemer moeten fietsen. Dan krijg je in ieder geval leuke contacten en uitwisseling van nieuwtjes, terwijl ze lekker in beweging zijn. Was het voorheen een triathlon, nu is gekozen voor een fietsestafette. Zelf fiets ik mee tot aan De Leeuwerik in Bleiswijk waar we een lunch krijgen”, aldus de wethouder tijdens de eerste stop bij Huize St. Petrus in Berkel en Rodenrijs.
“We gaan langs de locaties van Stichting Welzijn”, vertelde de organisatoren Ton Dekker en Marian de Bruin van Stichting Welzijn Lansingerland. “Van hier (Huize St. Petrus, red.) gaan we naar De Leeuwerik in Bleiswijk voor de lunch om daarna weer naar Ontmoet! te fietsen waar de rit wordt afgesloten.”
Ook directeur van Stichting Welzijn, Rob Schilthuis, fietste mee. Hij was zeer enthousiast. “Er gaan nu tachtig mensen mee met deze fietstocht en we verwachten dat dit er volgend jaar nog meer zullen zijn. Dan overwegen we om politiebegeleiding te vragen, want alles moet wel veilig verlopen”.
Overigens vindt hij de Stichting Welzijn Lansingerland zeer actief. “Er wordt van alles voor 55-plussers georganiseerd. Dit is mede mogelijk dankzij de ongeveer vierhonderd vrijwilligers én uiteraard de sponsors die dit mogelijk maken en daar ben ik zeer trots op en heel dankbaar voor. Laten we ook de EHBO-ers die er voor ons zijn, niet vergeten.”
Tijdens de fietsestafette gaf de wethouder als eerste het estafettestokje over aan een andere deelnemer die het op zijn beurt doorgaf. Het stond symbolisch voor de onderlinge band en de contacten met elkaar.
De sponsors waren deze keer: Bakker Ammerlaan, Jumbo Bleiswijk, PLUS Koelhuis, Drukkerij De Potter (drukwerk), Haluco Bleiswijk en Slagerij de Rooij te Bergschenhoek.

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie