dinsdag 19 februari 2019 | week 08
Home » Algemeen » Gouden feest voor Adrie en Sarie

Gouden feest voor Adrie en Sarie

Gouden feest voor Adrie en Sarie

Berkel en Rodenrijs – Adrie en Sarie van Elderen vierden donderdag 2 augustus hun 50-jarig huwelijksfeest. Samen met familie, vrienden en bekenden genoten ze van een feest in de grote zaal van Rehoboth.

Trees Borkus-Henskens

Adrie en Sarie leerden elkaar kennen bij een broer van de bruidegom. Die was – net als Adrie – ook chauffeur. Ze vonden elkaar wel leuk en kregen verkering, waarna ze in de woonplaats van de bruid Rijsoord trouwden en in een huis aan het Kastanjeplein in Berkel en Rodenrijs gingen wonen dat net nieuw was gebouwd. En daar wonen ze nog steeds met veel plezier.
Adrie (78) is een geboren en getogen Berkelaar. Na schooltijd werkte hij drie jaar in een garage, waarna hij in dienst moest. Vervolgens werkte hij vele jaren als chauffeur. Eerst in groente en fruittransport en de laatste 16 jaar op de auto bij Van den IJssel. Toen hij 59 werd kon hij stoppen. Hij woonde tot z’n 17de aan de Bonfut en verhuisde vervolgens naar de Nieuwstraat tot hij in het huwelijksbootje stapte. “Ik was eigenlijk altijd aan het werk en zat veel in het buitenland. Heel de week van huis en in het weekend thuis bij vrouw en kinderen.”
Sarie (70) van den Burgh woonde in Rijsoord. Ze werkte na school in een winkel en vervolgens in een matrassenfabriek; tot ze trouwde en naar Berkel verhuisde. Het paar kreeg een zoon en een dochter waar zij de zorg voor had. Toen de kinderen wat groter werden werkte Sarie 15 jaar in de bloemen aan de veiling in Bleiswijk en vervolgens nog enkele jaren bij een orchideeënteler in Pijnacker. Ze zette zich tevens in als vrijwilligster in Hergerborch en bij De Zonnebloem. Samen genieten ze van hun huis, de kinderen en de kleindochter die allemaal in de buurt wonen. De bruid is graag bezig; sjoelen, bingo, fietsen. Ze doet het graag. En de bruidegom? Die doet het rustig aan. “Ik heb het altijd te druk gehad om ergens lid van te zijn en nu zit ik graag thuis.”

Check Also

De kracht van verhalen

Bergschenhoek - Sprookjes, mythen en sagen zijn nog steeds springlevend en broodnodig voor een spirituele ontwikkeling. Eveline van Dongen vertelt deze maand in sociaal café Ontmoet! over het werken met helende verhalen. Deze interactieve lezing vindt plaats op 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur tijdens de Maand van de Spiritualiteit.

Geef een reactie