maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Nieuws » Oldtimertoernooi werd een warm driedaags festijn

Oldtimertoernooi werd een warm driedaags festijn

Oldtimertoernooi werd een warm driedaags festijn

Berkel en Rodenrijs – Het zag er veelbelovend uit; het inmiddels voor de 27ste keer te organiseren Oldtimertoernooi. Afwisselend gespeeld op de banen van LTV Bleiswijk, LTC Triomf en ATV Berkenrode. Die laatste was dit jaar aan de beurt en dus vulden de Berkelse banen zich vanaf dinsdagochtend 31 juli met tennissers die de oldtimerleeftijd hadden bereikt en zich aanmeldden voor dit jaarlijkse toernooi.

Trees Borkus-Henskens

In totaal bleken 153 aanmeldingen binnen gekomen, waarvan er uiteindelijk 146 deelnamen. Dames vanaf 50 jaar en heren van 55 jaar en ouder. In de loop der jaren is echter duidelijk geworden dat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers langzaam maar zeker oploopt. Naar ‘jonge’ oldtimers wordt dan ook naarstig uitgekeken.
Drie dagen lang stonden er dubbelpartijen op het programma. Gespeeld vanaf negen uur. Normaal gesproken een uur later, maar vanwege het te verwachten warme weer nu dus wat vroeger en dat bleek geen verkeerde keuze. Er werden wedstrijden van 50 minuten gespeeld, maar de laatste dag – donderdag 2 augustus – oversteeg de temperatuur zelfs de 35 graden en konden de deelnemers kiezen voor 30 minuten speeltijd. Alle partijen konden worden gespeeld, er hoefde niet te worden uitgeweken naar een andere vereniging of naar de hal (maar er moest wel flink worden gesproeid om de banen goed bespeelbaar te houden) en de dagen verliepen – met dank aan heel veel water op de baan, twee rondjes ijs en tevens komkommers, tomaten en paprika’s van Haluco – keurig op tijd en naar wens. Al werd meteen na elke wedstrijd snel de schaduw opgezocht en na de laatste wedstrijd van de dag – die om vier uur startte – een biertje of koud wijntje ter vervanging van het water.

Winnaars

Er werd in drie poules gespeeld: damesdubbel, heren dubbel en gemengd dubbel. De deelnemers konden zich voor één of twee poules inschrijven. Aan het einde van de derde dag – vlak voor men aan tafel ging voor een fraai warm – en koud buffet – konden de prijswinnaars bekend worden gemaakt.
Dames dubbel: poule 1 Elly Overmeer/Betty van Rutten (BR), poule 2 Gerarda van der Burg/Riet Posthumus (BW), poule 3 Ria Beverwijk/Ria Smit-Hermes (TOGB), poule 4 Coby Bonnewits/Nelleke Verloop (BR), poule 5 Letty Hulst/Anneke Limam (TOGB), poule 6 Annie Brabander/Ina Brinkers (TOGB/BW) en poule 7 Lucretia Jongeneelen/Nel de Veld (TOGB).
Gemengd dubbel: poule 1 Theo van Esdonk/Anneke van der Berg (BW), poule 2 Gert van Elderen/Sylvia van Winden (BR), poule 3 René de Jong/Anita van Tilborgh (BR), poule 4 Leo Vermeer/Marja Vermeer (BH), poule 5 Wim Speijk/Thea Speijk (BH), poule 6 Crista Vermeulen/Jan Fransen (TOGB), poule 7 René van den Heuvel/Michelle Graydon (TOGB), poule 8 Fred Beverwijk/Ria Beverwijk (TOGB), poule 9 Piet Rotteveel/Betty van Rutten (BW/BR) en poule 10 Evert Borst/Willy Borst (TOGB).
Heren dubbel: poule 1 Leo Koolhaas/Theo Vriend (BW), poule 2 Wim Speijk/Leo Vermeer (BH), poule 3 Peter in ‘t Veen/Jan in ’t Veen (TOGB), poule 4 Joop Olierook/Loek Vis (TOGB), poule 5 Fred Beverwijk/Kees Emons (TOGB), poule 6 Piet Neeleman/Joop Visser (BW), poule 7 Gerard Verbeeten/Dirk van der Wal (TOGB), poule 8 Piet van Steenwijk/Bob van Steenwijk (BR) en poule 9 Piet Bal/Jan Nijmands (BH).

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie