maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Outdoor Valley toont sportieve veerkracht na de brand in april

Outdoor Valley toont sportieve veerkracht na de brand in april

Outdoor Valley toont sportieve veerkracht na de brand in april

Bergschenhoek – Het hart van het buitensportcentrum Outdoor Valley werd vrijdagochtend 20 april hard geraakt door een fikse brand, maar de veerkracht die zich ook na die vreselijke gebeurtenis openbaarde wekte niet alleen bewondering, maar ook respect. Van alle kanten werd hulp aangeboden en het team zette er de schouders onder. Het centrum draait weer op volle toeren en alleen de fundering net voorbij de entree herinnert aan het gebouw dat er stond.

Trees Borkus-Henskens

Eigenaar Erik Rövekamp heeft het er nog moeilijk mee terug te kijken op die vreselijke ochtend, maar hij gaat rechtop zitten als hij vertelt wat er meteen daarna gebeurde en wat hij eveneens nooit meer zal en kan vergeten. “Als team zaten we bij elkaar; hoe nu verder. Klanten afbellen en afwachten wat er zou gaan gebeuren? Nee! Klonk het van alle kanten. We zijn toch een buitensportcentrum! We gaan gewoon door. Diezelfde middag meldde de eerste groep sporters zich alweer en alsof er niets aan de hand was werd hen het programma geboden waar ze voor kwamen.”
Buren, leveranciers, bekenden en onbekenden boden binnen enkele uren hulp en spullen aan. “We kregen de sleutel van het Noordse Centrum aan de overkant waar we gebruik mochten maken van hun sanitaire voorzieningen. In het weekend dat volgde was het stralend weer en een positief ‘gekkenhuis’; de opening van het hoogseizoen voor Outdoor Valley dat het team zich toch iets anders had voorgesteld. Er kwamen veel meelevende bezoekers langs, maar ook heel veel sporters die allemaal hun weg vonden op het terrein. In die paar dagen heb ik veel geleerd: zowel van mijn eigen team als van buren, bekenden en onbekenden. Er werd zelfs hulp aangeboden om mee op te komen ruimen, we ontvingen bloemen, kaartjes en steunbetuigingen van alle kanten. Het ontroerde ons niet alleen, maar gaf ons nog meer energie om verder te gaan.

Impact

Na van de ergste schrik bekomen te zijn realiseerde ik me steeds weer wat een impact een dergelijke gebeurtenis heeft. Want het duurde uiteindelijk tot 22 juni tot alle tijdelijke voorzieningen gereed waren. De horeca, keuken, toiletten, douches, meubelen. Gelukkig kregen we veel medewerking van zowel het recreatieschap als Natuurmonumenten en de burgemeester en zijn medewerkers. Ook Stedin week af van de standaardprocedure van ‘tien weken wachten meneer, dan bent u aan de beurt’ en zorgde binnen korte tijd weer voor de veilige levering van elektra en gas. Iedereen zag de noodzaak in van maatwerk in een bijzondere situatie; ook met het verkrijgen van een vergunning ‘tijdelijke voorziening’, zodat we nu weer volop en op eigen kracht kunnen draaien.”

Als vanouds

Volgend jaar bestaat het buitensportcentrum 25 jaar; dat mag een feestjaar worden.
“De datum van 20 april 2019 – precies een jaar na de brand – hebben we centraal gesteld als officiële opening van het herbouwde deel van ons buitensportcentrum. Met een nieuw kantoor, nieuwe horeca, kleedkamers, douches, toiletten en materiaalopslag. Dat zal verrijzen op de plek waar nu de fundering nog ligt, zodat er niet eerst geheid en gestort hoeft te worden. We zien alle puzzelstukjes weer de goede kant uit lopen en daar haal je energie uit. Outdoor Valley herrijst en wordt weer als vanouds; zonder noodvoorzieningen, al vinden sommigen de grote tijdelijke horecaloods en de overkappingen op het voorterrein ook best wel gezellig.”

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie