maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Algemeen » Op bezoek bij de boer

Op bezoek bij de boer

Op bezoek bij de boer

Berkel en Rodenrijs – Scharrelboerderij Nooit Gedacht zette vrijdag de deuren wagenwijd open. Vanuit De Stander in Bergschenhoek kwam een groep senioren op bezoek. Zij kwamen een kijkje nemen op de boerderij en genoten vervolgens van een gezonde lunch.

Trees Borkus-Henskens

De scharrelboerderij Nooit Gedacht van Ton Vollebregt en Riet Huijnen aan de Kleihoogt 60 is in vol bedrijf. Nadat de gasten waren gearriveerd kon een kijkje genomen worden in de stallen waar de koeien gevoerd mochten worden en vervolgens wandelden de bezoekers over het erf. Ook daar was volop leven in de brouwerij, want daar speelden de kinderen van Het Paleisje Bergschenhoek samen met hun begeleiders. Met elkaar keek jong en oud naar alles wat er groeide en bloeide rond de boerderij. Tomaten, aubergines, komkommers, pruimen, stoofperen; voor velen de eerste keer dat ze het in de natuur zagen groeien en bloeien.

Vers

Voor de kinderen had boer Ton een zwembadje klaar gezet en dat bracht veel verkoeling. Maar de kinderen mochten ook verse groente uit de moestuin plukken en proeven, de koeien aaien en volop spelen tussen de hooibalen in de schuur.
“De kinderen zijn hier al vaker geweest, maar voor ons was het de eerste keer dat we senioren op bezoek kregen. Zij werden gebracht door vrijwilligers en die bleven er gezellig bij. We hebben ze ontvangen met koffie en cake, ze vervolgens rondgeleid en uitgenodigd aan de lunch. We willen onze deur graag vaker openzetten voor belangstellenden, maar we zijn ook aan het nadenken over een zomerfeest met boerenspelen. We willen van Scharrelboerderij Nooit Gedacht een middelpunt van natuur maken voor iedereen. Met tevens de verkoop van pruimenjam, eieren, aubergines, courgettes en alles wat hier groeit. Voor Ton blijft de verkoop van hooi en loonwerk z’n voornaamste werk, maar op de boerderij kunnen we veel mensen mee laten genieten van hetgeen de natuur ons biedt.”
En dat bleek die vrijdag: de gasten werden bij het naar huis gaan nog eens extra verwend met een potje pruimenjam. Kersvers gemaakt van de vruchten uit de pruimenboom van Scharrelboerderij Nooit Gedacht.

Check Also

Arie Steenwijk ziet nog mogelijkheden

Regio - In 1970 vestigde de vader van Arie Steenwijk zich in de Schiebroekse polder. Ruim twintig jaar geleden nam hij het melkveebedrijf met 200 koeien over langs de Bergschenhoekseweg op de grens van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Rotterdam. Toen al wetende dat er tal van zaken speelden rond zijn weilanden. Er zouden een HSL, een ZoRo busbaan, een Randstadrail en een verbindingsweg A13/A16 worden aangelegd. Maar ook een natuurgebied De Vlinderstrik waar hij wel mogelijkheden in zag.

Geef een reactie