woensdag 19 december 2018 | week 51
Home » Sport » Viskampioenschap van Lansingerland

Viskampioenschap van Lansingerland

Viskampioenschap van Lansingerland

Berkel en Rodenrijs – Onder prima weersomstandigheden is zaterdag 30 juni het Kampioenschap van Lansingerland gevist aan de Berkelse Plas in de Meerpolder. Bij deze wedstrijd mag alleen met de zogenaamde vaste hengel met de dobber gevist worden.

Er hadden zich negentien hengelaars ingeschreven. De eindklassering werd opgemaakt op basis van totaalgewicht. Omdat er in de plas veel kleine vis rondzwemt die zich in dit warme jaargetijde dicht bij de oever ophoudt, vooral aan de kant waar de wind op staat, is het doorgaans een goede aanpak om met een relatief korte hengel in een hoog tempo zo veel mogelijk stuks te proberen te vangen. Vaak heeft de winnaar dan rond de 150 vissen in vier uur tijd. Er zwemmen in de plas ook genoeg grote vissen, maar die oudere en meer ervaren vissen zijn toch wat moeilijker te vangen. Als je er al een of twee vangt, dan wegen die toch meestal minder dan 150 voorns en blieken bij elkaar.
Uiteindelijk gaf de weegschaal bij Cor Rietdijk het hoogste gewicht (7983 gram) aan. Met een klein verschil (ongeveer twee vissen) gevolgd door Huub van Zetten die 7876 gram vis ving. Het podium werd gecompleteerd door Robert van Velzen met in totaal 6843 gram via aan de haak.

Check Also

Voetbal Honselersdijk – BVCB: 2-2

Honselersdijk – Na twee uitstekende winstpartijen kwam BVCB in het Westland niet makkelijk aan het …

Geef een reactie