woensdag 20 februari 2019 | week 08
Home » Algemeen » Polderhuisgebruikers verhuizen naar Spectrum

Polderhuisgebruikers verhuizen naar Spectrum

Polderhuisgebruikers verhuizen naar Spectrum

Bergschenhoek – Het Polderhuis in het centrum van Bergschenhoek is verkocht en krijgt een andere bestemming. Dit had directe gevolgen voor de gebruikers die een deel van het pand huurden van de gemeente. Inmiddels is er achter (en voor) de schermen veel gebeurd en ziet het er naar uit dat er na de vakantie – naar verwachting eind september/begin oktober – verhuist kan worden naar een nieuw onderkomen: Cultuurhuis Spectrum achter sporthal De Ackers.

Trees Borkus-Henskens

Jay’s Place, sinds september 2009 actief vanuit Het Polderhuis, sloot het seizoen af met een eindvoorstelling in de grote zaal van Spectrum waaraan alle leerlingen deel konden nemen. Hun ouders en andere belangstellenden genoten vanuit de zaal van hun muzikale talenten. De laatste week van augustus gaan de lessen weer beginnen; de eerste weken nog in Het Polderhuis, maar zodra Spectrum de verbouwing achter de rug heeft vertrekt de muziekschool daarheen.
Aan de eindvoorstelling van Jay’s Place deden 255 leerlingen mee met zang, dans en verschillende muziekinstrumenten. Enkele volwassen koorleden stonden de docenten terzijde met hand- en spandiensten, waarna de zeer geslaagde muzikale dag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en de start van de zomervakantieperiode. Jay’s Place zal straks zowel een danslokaal als twee muzieklokalen huren op de eerste etage van Spectrum.
Het pand zullen zij samen gaan gebruiken met de huidige huurders Muziekvereniging Concordia en Jeugd- en Jongerenwerk, maar vanuit Het Polderhuis zullen ook de Teken- en Schilderclub Bergschenhoek, BSO Zus en Zo en het koor Aan de oever van de Rotte meeverhuizen.

Koor

Zingen voor de lol, maar ook het idee met zingen iets van het oude dorpsgevoel vast te houden waren het uitgangspunt om in 1997 een algemeen gemengd koor op te richten. Het ging met meer dan vijftig enthousiaste dames en heren in Het Polderhuis van start en als naam werd gekozen voor ‘Aan de Oever van de Rotte’. Elke woensdagavond repeteert het koor de eerste jaren onder de bezielende leiding van Joop Plokker en sinds 2005 onder leiding van dirigent Jos van der Hoff. Het koor onderscheidt zich door een afwisselend repertoire met Nederlandse en buitenlandse liedjes, musicalliedjes, veelal meerstemmig gezongen. Er kunnen zich weer wat leden melden.

Check Also

Column boswachter Maurice Kruk

Stadsboswachter Maurice Kruk werkt aan de Noordrand van Rotterdam, op het Rotterdams platteland en bij Melkschuur Zuidpolder. Samen met de vrijwilligers van Natuurmonumenten onderhoudt hij hier de oer-Hollandse poldernatuur. Of laat hij natuurliefhebbers tijdens een wandeling vanaf Rotterdam CS zien dat natuur overal is, ook in de stad!

Geef een reactie