donderdag 15 november 2018 | week 46
Home » fbpost » Brandweerkorps Bleiswijk mag groeien

Brandweerkorps Bleiswijk mag groeien

Brandweerkorps Bleiswijk mag groeien

Bleiswijk – Na een zeer succesvolle en druk bezochte Open Dag – naar schatting kwamen rond de 2200 bezoekers die zaterdag 7 juli een kijkje nemen bij de kazerne aan de Jan van der Heydenstraat – hoopt het vrijwillige brandweerkorps van Bleiswijk een aantal mannen en vrouwen zo enthousiast gemaakt te hebben dat zij overwegen ook zelf toe te treden tot dit korps dat enkele nieuwe leden zou kunnen verwelkomen.

Trees Borkus-Henskens

Na de Open Dag volgde een Open Avond waar enkele Bleiswijkers meer informatie kregen. Ook zaterdag 4 augustus kunnen belangstellenden vanaf 10.00 uur meer informatie krijgen over het boeiden brandweervak. Donderdagavond 16 augustus is de derde gelegenheid om binnen te stappen. Belangstellenden moeten tussen de 18 en 45 jaar zijn. Ze kunnen zich vooraf aanmelden voor de nog resterende twee informatiedagen. Dat kan via www.betrokkenvrijwilligers.nl

Oefenen

Het huidige Bleiswijkse korps bestaat momenteel uit een kleine twintig leden. “Een aantal van 25 of 26 zou mooi zijn; dat geeft meer lucht,” aldus Jochem de Groot, zelf vrijwilliger bij het korps, maar inmiddels tevens ‘doorgegroeid’ naar de beroeps. “Echt geïnteresseerden kunnen acht oefenavonden meedraaien, waarna ze alsnog kunnen beslissen of ze doorgaan voor de aannametest. Iedereen volgt dan vervolgens een opleiding van ongeveer twee jaar; één avond in de week en af en toe een zaterdag.”
Jochem weet inmiddels uit ervaring: “Elk jaar melden zich wel een paar belangstellenden, maar er zijn er ook die het korps noodgedwongen gaan verlaten; meestal in verband met een verhuizing. Daarom blijven we alert om ons vrijwilligerskorps op sterkte te houden en een oproep te plaatsen naar Bleiswijkers of mensen die hier in Bleiswijk werken om er eens over na te denken of langs te komen bij de kazernepost aan de Jan van der Heydenstraat.”

Check Also

Concert at The Park krijgt tweede editie

Lansingerland - Na het grote succes van de eerste editie van Concert at The Park is besloten in 2019 weer een Concert at The Park te presenteren en wel op zaterdag 16 maart 2019. De line up is inmiddels bekend. Jan Smit, Glennis Grace, Coen en Sander (Radio 538), Django Wagner, Het Feestteam en dj Maurice zullen van de partij zijn en er samen met de bezoekers een groots feest van maken op het evenemententerrein (naast De Windas) in het Annie M.G. Schmidtpark.

Geef een reactie