vrijdag 17 augustus 2018 | week 33
Home » Nieuws » Jeu de boules regiowedstrijd op Berkelse banen

Jeu de boules regiowedstrijd op Berkelse banen

Jeu de boules regiowedstrijd op Berkelse banen

Berkel en Rodenrijs – Voor de derde keer waren de jeu de boulesbanen op het terrein van de tafeltennisvereniging TOGB het domein van spelers die deelnamen aan de regionale wedstrijd die zaterdag voor de derde keer op sportpark Het Hoge Land werd georganiseerd.

Trees Borkus-Henskens

Er schreven zich dertig koppels in. Het verschil met de twee eerdere regiotoernooien – in juni 2017 en 2018 – was dat zich bij uitzondering ook belangstellenden spelers van buiten de regio konden inschrijven. En dat gebeurde: ze kwamen er zelfs voor uit België, Noord-Holland en plaatsen als Lisse en Dongen om mee te komen ‘boulen’. Onder de deelnemers ook elf leden van TOGB zelf en van de overige zestien verenigingen uit de regio.

Nieuw

“We hadden in de voorafgaande dagen toch wel pijn in onze buik, want het zag er naar uit dat het kwik de dertig graden flink ging passeren,” kijkt Claudia van der Hoek terug. Zij is al jarenlang enthousiast wedstrijdspeelster en lid van TOGB en de jeu de boulescommissie. Vorig jaar werd zij door TOGB gevraagd regiowedstrijden te gaan organiseren.
“Als je op de site kijkt kun je landelijk elke dag wel ergens een wedstrijd spelen als je zou willen. Het is een sport voor alle leeftijden, want vandaag staan ze al van af 16 jaar hier op de baan. Soms zelfs jonger. De teams zijn wisselend. Er zijn er bij die altijd samen spelen, maar ook steeds met een ander. Je schrijft je in als team.”

Winnaars

Nadat de vroege zaterdagochtend met regen was gestart werd het wel warm, maar niet zo heet als in voorgaande dagen. De wind was daar mede debet aan en daar waren zowel de organisatoren van TOGB als de deelnemers heel blij mee. Na een sportieve en gezellige dag konden rond de klok van vijven de prijzen worden uitgedeeld aan de beste vijf teams van de dag. Op de eerste plaats eindigde het team Louis van der Horst/Chris Hokken uit Hoogvliet dat de eerdere twee wedstrijden bij TOGB eveneens op hun naam zette. Tweede werd het team Jean Chevalier/Christophe Bel, derde Sjaak Spruit/Dennis Fluit, vierde Wim Rooten/Arnold Duvalois en vijfde Jaap Kivits/Teus van de Tonnekreek. Zij togen huiswaarts met een waardebon.

Check Also

Oldtimertoernooi werd een warm driedaags festijn

Berkel en Rodenrijs - Het zag er veelbelovend uit; het inmiddels voor de 27ste keer te organiseren Oldtimertoernooi. Afwisselend gespeeld op de banen van LTV Bleiswijk, LTC Triomf en ATV Berkenrode. Die laatste was dit jaar aan de beurt en dus vulden de Berkelse banen zich vanaf dinsdagochtend 31 juli met tennissers die de oldtimerleeftijd hadden bereikt en zich aanmeldden voor dit jaarlijkse toernooi.