vrijdag 17 augustus 2018 | week 33
Home » Lezersschrijven » Bomenkap Bleiswijkse Zoom

Bomenkap Bleiswijkse Zoom

Allereerst dank aan Staatsbosbeheer/Recreatieschap (Heraut 18 juli) voor jullie verhelderende uitleg, en ook G. de Wit (Heraut 25 juli) voor uw reactie op mijn ingezonden brief.
Hierbij dan nog mijn persoonlijke kijk op de kwestie bomenkap, en wellicht dat ik een weinig chargeer:
Karakter en schoonheid van het gebied moeten gewoon wijken voor onvervalste efficiëntie, zodat de kosten voor huidig gepland onderhoud, en het onderhoud in de toekomst zo laag mogelijk gehouden kunnen worden.
Weg met de romantiek van avontuurlijke smalle kronkelpaadjes en natuurlijk omzoomde fietspaden. Alle paden en kruisingen dienen zo breed, kaal, open en strak mogelijk te worden gehouden zodat er later, eens in de zoveel tijd, gemakkelijk met groot materieel even snel doorheen geragd kan worden, en Eiken, Beuken (sowieso alle zogenaamd zo zieke Essen) en welke andere prachtige, vaak beeldbepalende, gezonde bomen ook, die daarbij een hindernis vormen, worden rücksichtslos uit de weg geruimd.
Dit alles onder de valse vlag van veiligheid (de slappe smoes waarmee wij heden ten dage om de oren worden geslagen).
Het is een gotspe te menen dat er na de komende kaalslag binnen een aantal jaren weer sprake kan zijn van iets dat ‘bos’ genoemd mag worden, dus fiets ik dan wel nog wat vaker naar de Veluwe om echt bos te beleven.
Mijn groene hart huilt.

Peter Groen
Bleiswijk

Check Also

Reactie op brief groot onderhoud

Sinds Staatsbosbeheer het in Recreatiegebied de Rottemeren de regie heeft overgenomen, lijkt ons ‘bos’ er …