vrijdag 17 augustus 2018 | week 33
Home » Algemeen » Themabijeenkomst ‘Kleurrijk vrijwilligerswerk’
Op donderdagavond 13 september organiseren Taalhuis Oostland, Vluchtelingenwerk en Humanitas Home-Start de thema-avond 'Kleurrijk vrijwilligerswerk'. Een thema-avond over wat vrijwilligerswerk met een anderstalige doelgroep inhoudt.

Themabijeenkomst ‘Kleurrijk vrijwilligerswerk’

Themabijeenkomst ‘Kleurrijk vrijwilligerswerk’

Op donderdagavond 13 september organiseren Taalhuis Oostland, Vluchtelingenwerk en Humanitas Home-Start de thema-avond ‘Kleurrijk vrijwilligerswerk’. Een thema-avond over wat vrijwilligerswerk met een anderstalige doelgroep inhoudt.

Deze avond wordt georganiseerd omdat ook in Lansingerland de vraag naar ondersteuning voor anderstaligen toeneemt. Vooral vrijwilligers kunnen veel betekenen voor deze doelgroep, waar onder andere vluchtelingen, asielgerechtigden en mirgranten onder worden verstaan. In Lansingerland zijn al veel vrijwilligers werkzaam onder deze doelgroep. Toch zijn er meer nodig.
De thema-avond is een laagdrempelige manier om belangstellenden te informeren over wat er komt kijken bij het werken als vrijwilliger met anderstaligen. Er wordt die avond door elk van de drie betrokken organisaties een workshop gegeven. Zo kan je er achter komen of dit vrijwilligerswerk je past en hoe het gedaan kan worden. Naast de workshops komen ook ervaringsdeskundigen aan het woord.
Ook voor vrijwilligers die al actief zijn binnen een van de drie organisaties is deze avond geschikt. Zij kunnen zich door middel van de workshops informeren over wat de andere vrijwilligersorganisaties doen op dit gebied. De workshops geven op speelse wijze informatie over hoe de drie projecten op elkaar aansluiten, elkaar kunnen aanvullen en hoe er samengewerkt kan worden.

De avond wordt gehouden in De Stander, Wilhelminastraat 1A te Bergschenhoek. Aanvang 19.00 uur. De afsluiting is tussen 21.30 en 22.00 uur met een hapje en een drankje passend bij het thema.
Interesse om deel te nemen aan deze avond? Stuur een mailtje voor de aanmelding naar:
home-start.lansingerland@humanitas.nl.

Check Also

Vier Schotse Hooglanders en vier verschillende karakters

Bergschenhoek - Het blijft een prachtig gezicht, die vier Schotse Hooglanders in het Lage Bergse Bos, maar vergist u zich niet: ze zijn beslist niet aaibaar en kom alsjeblieft niet te dicht bij deze prachtige, imposante dieren. De Heraut zocht ze op, in gezelschap van hun verzorger vanaf het eerste uur, Ruud Bredius (68) die het vrijwilligerswerk al meer dan vijfentwintig jaar doet.