donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » Zomerweek DOCK3B neemt de jeugd mee op reis

Zomerweek DOCK3B neemt de jeugd mee op reis

Zomerweek DOCK3B neemt de jeugd mee op reis

Lansingerland – Op vier verschillende plekken in Lansingerland was het team van Jongerenwerk DOCK3B actief. In de drie kernen van Lansingerland nodigden ze alle kinderen uit deel te nemen aan de Zomerweek met dit jaar als thema ‘Ga jij mee… Op reis. De week was van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli en gemiddeld kwamen dagelijks rond de veertig kinderen naar de locaties in de wijk toe

Trees Borkus-Henskens

DOCK3B en hun teams Park in Actie, DockSport en Sonrise organiseerden de week in samenwerking met lokale kerken. Dagelijks was er een programma met sport- en spelactiviteiten, er kon geknutseld worden en er was limonade met wat lekkers. Het unieke aan dit project vormde de grote groep veelal jonge vrijwilligers die meededen en er samen met de jeugd een leuke week van maakten.
Het team van vrijwilligers begon de dag in Het Baken met een gezamenlijke bijeenkomst. Om zaken met elkaar door te spreken en ervaringen te delen. Na de middag kwamen ze weer bijeen om samen te eten en voorbereidingen te treffen voor de avond. De middag was op de verschillende locaties vervolgens met een programma voor de jongere kinderen en de avond voor de jeugd vanaf een jaar of twaalf.

Sport en spel

’s Middags werden de locaties het domein van de kinderen in de basisschoolleeftijd. Ditmaal voor de tiende maal op het veld langs de Oudelandselaan in de Gouden Griffelbuurt. Met volop de gelegenheid om te voetballen, te varen, er stond een pannakooi en kinderen konden worden geschminkt. Verdeeld over de middag werden tevens spelletjes georganiseerd en als het even kon kwam ook daar water aan te pas op de warme dagen. Er stond in die week tevens een vossenjacht door de buurt op het programma en een voetbaltoernooi waarvoor de kinderen in groepjes werden verdeeld. De teamleden verzorgden elke middag een toneelstukje voor de kinderen; dit jaar in het teken van ‘op reis’.
’s Avonds kwam de wat oudere jeugd naar de vier locaties toe. Met daartussen ook de wat oudere kinderen van de middag die graag nog eens extra langs kwamen om mee te voetballen of gezellig te kletsen met elkaar. Rond de klok van negenen toog iedereen weer huiswaarts. De week werd afgesloten met een buurtbarbecue waar iedereen uit de buurt zich voor kon aanmelden. Het was dit jaar voor de derde keer dat de week in de zomer werd georganiseerd. Voorheen gebeurde dat in de meivakantie, maar dan was het vaak minder weer.

Check Also

Een Lansingerland voor iedereen

Lansingerland - Burgemeester Pieter van de Stadt hees vrijdagochtend 11 januari in alle vroegte de regenboogvlag in top bij het gemeentehuis van Lansingerland. “We zijn een gemeente die open staat voor alle burgers; een gemeente dus die er is voor iedereen!” onderstreepte de burgemeester daarbij.

Geef een reactie