maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Lezersschrijven » Chillplekken in Lansingerland

Chillplekken in Lansingerland

Het nieuws dat de gemeente Lansingerland heeft bekend gemaakt waar vier locaties voor chillplekken komen, vind ik opmerkelijk wat timing betreft. Er is inspraak mogelijk voor bewoners, daar staat acht weken voor en in september wordt het besluit definitief, maar het is precies in de zomervakantie waardoor veel bewoners de lokale media niet lezen, laat staan dat ze bezwaar kunnen aantekenen. Het is mij overigens onduidelijk op welke manier er bezwaar kan worden gemaakt. Komt er een officiële melding in De Heraut of wordt het initiatief volledig aan de bewoners overgelaten om naar het gemeentehuis te bellen of iets dergelijks?
Een zin in het besluit van het college vind ik wel wrang. “De plek mag niet gevoelig liggen bij omwonenden en de overlast mag niet erger worden.”
Desondanks is met name een van die chillplekken waarvan de omwonenden veel last hebben de chillplek bij jongerencentrum The Point. Als er ergens veel klachten over zijn dan is dat juist die plek. De locatie als chillplek bestond al voordat er huizen werden gebouwd en ligt nu middenin een bewoners enclave. Ook juist voor deze plek is de inspraakperiode zeer ongelukkig. Op dit moment wordt er een appartementencomplex gebouwd aan de Waghenaerdreef waarvan de bewoners zeer zeker te maken krijgen met de nu al bestaande overlast, maar ja, ze wonen er nog niet dus weten zij veel.
De klachten van de omwonenden zijn bekend maar er heerst ook een soort gelatenheid van “er wordt toch niets met mijn klacht gedaan dus wat heeft het voor zin om ze te uiten”. Afgelopen weekend was het weer heel erg. Vrijdagnacht tot 5 uur in de ochtend werd er geschreeuwd enz. De grond ligt weer bezaaid met lege flessen, kapot geslagen bierflesjes, papier enz. enz.
Ik gun de jongeren van Lansingerland een plek waar ze ” hun dingen kunnen doen”, maar dat kan niet middenin een woonwijk en waarbij de handhaving op zijn zachtst gezegd ontoereikend is.

Chr. van Beek
Bergschenhoek

Check Also

Hartelijk dank!

Veelal fiets ik met onze gehandicapte dochter van vrijdag t/m zondag door het recreatiegebied of …

Geef een reactie