donderdag 15 november 2018 | week 46
Home » fbpost » Happen en trappen voor Malawi

Happen en trappen voor Malawi

Happen en trappen voor Malawi

Op zaterdag 4 augustus zijn er drie mooie fietsroutes uitgezet in de omgeving Nootdorp-Berkel en Rodenrijs-Rotterdam. Initiatiefneemsters voor deze actie zijn Daniëlle Hoefsloot en Mariska de Bruijn. Beide dames zijn onderdeel van de Live Life Foundation, een stichting die zich op verschillende manieren inzet om de gezondheidszorg in Noord-Malawi te verbeteren.

Wendy Kerver

Live Life Foundation

Mariska: “We organiseren verschillende evenementen en acties gedurende het hele jaar. Deze fietstocht is daar een mooi voorbeeld van. Met het geld dat we hiermee ophalen kunnen wij weer succesvolle projecten uitvoeren in Noord-Malawi. Ik ben hier in 2014 voor de eerste keer zelf geweest en heb toen met eigen ogen kunnen zien en ervaren hoe anders de gezondheidszorg daar is geregeld dan wat wij in Nederland gewend zijn. Na terugkomst hebben we de stichting opgestart en zijn we gaan samenwerken met Capuchin Mission. Dit is een missiepost uit India die uit paters en nonnen bestaat. Hun missie is om de inwoners van Lusangazi een betere toekomst te geven”.

Fietsen voor het goede doel

Daniëlle: “Tijdens een gesprek over de sponsormogelijkheden dachten we waarom combineren we niet het aangename met het goede doel? Zo is het idee van happen en trappen ontstaan. We hebben drie verschillende routes. Een route van 15 km, een van 35+ km en de langste route is 50 km. Er zijn twee startpunten: het parochiehuis naast De Bartholomeuskerk in Nootdorp en de OLV-kerk in Berkel en Rodenrijs.
We vragen een bijdrage van € 5 voor de route van 15 km en dat is inclusief koffie/thee met zelfgemaakte cake. Voor de twee andere routes vragen we een bijdrage van € 7,50 en dan krijgt men naast de koffie/thee met cake ook nog een heerlijke pannenkoek.
Mensen kunnen zich op de dag zelf aanmelden bij een van de startlocaties, maar aanmelden kan nu ook al via een mail naar info@livelifemalawi.nl of via onze website livelifemalawi.nl.”

Het geld dat wordt opgehaald met de fietsroutes wordt besteed aan de inrichting van het multidisciplinaire centrum, dat op dit moment met de gelden van de stichting gebouwd wordt. Hierin komt een (kinder)fysiotherapeut, voedingsdeskundige, verpleegkundige en een psycholoog. Daarnaast kunnen er in de ruimtes ook verschillende voorlichtingen en bijeenkomsten worden georganiseerd. In oktober gaan Daniëlle en Mariska naar Malawi. Niet alleen om te zien wat er allemaal van het opgehaalde geld wordt gedaan. Daniëlle gaat ook de twee mensen daar een training geven over kinderfysiotherapie. Daniëlle: “Ik ben fysiotherapeut en ben nu gestart met mijn master voor kinderfysiotherapie. Een onderdeel van deze opleiding is dat we ook een project moesten opstarten dus het kon niet mooier.” Mariska gaat tijdens hun verblijf in Malawi vooral kijken naar de toekomstige projecten, “We hebben veel ideeën maar het is altijd belangrijk om daar te kijken waar de grootste behoefte naar is.”

Wilt u meer informatie over de mooie fietsroutes of over het goede werk van de stichting? Kijkt u dan op livelifemalawi.nl

Check Also

Concert at The Park krijgt tweede editie

Lansingerland - Na het grote succes van de eerste editie van Concert at The Park is besloten in 2019 weer een Concert at The Park te presenteren en wel op zaterdag 16 maart 2019. De line up is inmiddels bekend. Jan Smit, Glennis Grace, Coen en Sander (Radio 538), Django Wagner, Het Feestteam en dj Maurice zullen van de partij zijn en er samen met de bezoekers een groots feest van maken op het evenemententerrein (naast De Windas) in het Annie M.G. Schmidtpark.

Geef een reactie