maandag 22 oktober 2018 | week 43
Home » fbpost » IJssel Open zonnig van start

IJssel Open zonnig van start

IJssel Open zonnig van start

Berkel en Rodenrijs – Met weer iets meer aanmeldingen dan vorig jaar – onder wie Guus Koevermans in HE2 en Sherine Salem in DE2 – is zaterdag 21 juli het jaarlijkse Berkel Open van start gegaan op de banen van ATV Berkenrode, voor het negende achtereenvolgende jaar onder de naam IJssel Open.

Trees Borkus-Henskens

Ditmaal met een extra feestelijk tintje vanwege het 100-jarig bestaan van hoofdsponsor G.S. van den IJssel. Zondagmiddag werd een reünie georganiseerd waarbij zowel voormalige als huidige tennissers werden uitgenodigd die met Kees van den IJssel op de baan stonden of nog staan; een tribune vol die niet alleen genoten van het spel, maar ook van elkaar en de vele verhalen.

Erelid

Er wachtte Kees naast de verrassing van de reünie en zoveel bekende gezichten nog een verrassing. Voorzitter Ron Twaalfhoven benoemde hem als erelid van de vereniging. Onder voorbehoud, zo vertelde hij er echter bij, want het voorstel moet eigenlijk eerst door de leden tijdens de ALV worden goedgekeurd. Daar had hij echter het volste vertrouwen in. “Voor de man die niet alleen al jaren onze trouwe sponsor is, maar bovendien altijd helpt waar nodig. Je ziet hem niet alleen met volle, maar ook met lege bladen sjouwen, hij voorziet de gasten van poffertjes en verse haring; we kunnen al jaren op hem rekenen als betrokken lid van onze vereniging.”

Wedstrijden

De hele week zullen wedstrijden worden gespeeld in categorie 2 tot en met 9 voor zowel dames als heren. In totaal schreven rond de 350 deelnemers zich in en zoals het weer zich nu laat aanzien zal het een zonovergoten toernooi blijven met een groot aantal spelers uit de eigen vereniging, maar ook uit Bleiswijk, Bergschenhoek, Pijnacker en Schiebroek. De hogere spelers komen ook van verder weg; die kijken naar het prijzengeld dat te verdienen is. Uit ervaring weet de wedstrijdleiding inmiddels dat die zich pas vlak voor de sluiting aanmelden. Die wedstrijdleiding wordt al vele jaren door eenzelfde groep gevormd. Samen met wedstrijdleider Robin van der Welle zijn dat Markus van der Geest, Eric Neeteson Lemkes, Diana Spruit, Gertjan van Dam, Jacqueline L’Istelle en Annelien van der Welle-Smal die er elk jaar de schouders onder zetten om er niet alleen een goed, maar ook vlot verlopen toernooi van te maken.
Dit jaar krijgt het IJssel Open een feestelijk tintje mee. Met donderdagavond een dj, vrijdagavond de liveband Drop Box met Ruud van Diemen en tevens een verrassing, zaterdagmiddag poffertjes en een springkussen en ’s avonds een dj en zondag een palingroker die ter plaatse de vis komt roken. Maar er gaat uiteraard ook flink getennist worden gedurende de hele week. Iedereen kan elke avond een kijkje komen nemen en bovendien in het weekend komen genieten van de beste spelers die dan tegen elkaar uitkomen in halve finales en finales.

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie